Miljøudvalget 2012-13
L 222
Offentligt
1259304_0001.png
Folketingets MiljøudvalgChristiansborg1240 København K
J.nr. NST-44000-00021Den 11. juni 2013
Folketingets Miljøudvalg har i brev af 4. juni 2013 stillet følgende spørgsmål nr. 8 til L 222 forslag til lov omændring af lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber m.v. (Betalingsstruktur forvandafledningsbidrag, bemyndigelse til opgørelse af særbidrag for behandling af særlig forurenet spildevandm.v.), som hermed besvares.

Spørgsmål nr. 8 (L 222)

Overvejer ministeren i forlængelse af indførelsen af trappemodellen, at ændrereglerne for tilslutningsbidrag og at indføre en ny model for vejbidrag?

Svar

Det fremgår af regeringens aftale med KL om kommunernes økonomi for 2013, at regeringen vil se pårammerne for betalingen af vejbidrag. Der er nedsat en arbejdsgruppe med Forsyningssekretariatet, DANVA,KL og Miljøministeriet, der undersøger mulighederne for at anbefale en alternativ regulering. Såfremt dennearbejdsgruppe udarbejder en anbefaling til en ændring af beregningsprincipperne for kommunale vejbidrag,vil det blive vurderet, hvorvidt dette forudsætter en lovændring.De gældende regler for beregning af tilslutningsbidraget vil i samarbejde med interessenterne på områdetblive vurderet med henblik på at afgøre, hvorvidt der er behov for en justering af reglerne. Baggrunden herforer, at der ved udstykning af store og ældre erhvervsgrunde kan være behov for en mere kostægteberegningsmodel for tilslutningsbidraget.Det er på det foreliggende grundlag ikke hensigten at ændre reglerne for tilslutningsbidrag og kommunaltvejbidrag i folketingsåret 2013-2014.
Pia Olsen Dyhr
/
Mads Leth-Petersen