Miljøudvalget 2012-13
L 222
Offentligt
1259227_0001.png
Folketingets MiljøudvalgChristiansborg1240 København K
J.nr. NST-44000-00021Den 11. juni 2013
Folketingets Miljøudvalg har i brev af 4. juni 2013 stillet følgende spørgsmål nr. 3 til L 222 forslag til lov omændring af lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber m.v. (Betalingsstruktur forvandafledningsbidrag, bemyndigelse til opgørelse af særbidrag for behandling af særlig forurenet spildevandm.v.), som hermed besvares.

Spørgsmål nr. 3 (L 222)

Ministeren bedes redegøre for, hvilke undersøgelser af de sociale konsekvenseraf stigninger på satserne for vand på op til 80 procent, der er gennemført?

Svar

Som jeg nævnte i mit svar på spørgsmål nr. 2, vurderer Naturstyrelsen, at de største stigninger som følge aflovforslaget vil være omkring 35-40 procent.Regeringen er selvfølgelig optaget af, at de mindre vandforbrugere også er med i overvejelserne vedindførslen af en trappemodel. Det er derfor vigtigt, at vi får en balanceret løsning, så vi skaber noglefornuftige rammevilkår for virksomhederne og samtidig tager hensyn til de mindre vandforbrugere.Trappemodellen indfases gradvist over fem år for at minimere pludselige prisstigninger.Det er vurderingen, at hvor stigningerne er størst, vil prisen blive bragt tættere på den pris, som tilsvarendeforbrugere i kommuner med færre store vandforbrugere allerede har betalt i flere år.Det er derfor regeringens vurdering, at indførelse af trappemodellen samlet set ikke vil have væsentligesociale konsekvenser.
Pia Olsen Dyhr
/
Mads Leth-Petersen