Miljøudvalget 2012-13
L 222
Offentligt
1261288_0001.png
Folketingets MiljøudvalgChristiansborg1240 København K
J.nr. NST-4401-0026017. juni 2013
Folketingets Miljøudvalg har i brev af 12. juni 2013 stillet følgende spørgsmål nr.19 til L 222 forslag til lov om ændring af lov om betalingsregler forspildevandsforsyningsselskaber m.v. (Betalingsstruktur for vandafledningsbidrag,bemyndigelse til opgørelse af særbidrag for behandling af særlig forurenetspildevand m.v.), som hermed besvares.

Spørgsmål nr. 19 (L 222)

Vil ministeren, som opfølgning på tabellen i svar på spørgsmål 1, oplyse hvormange kommuner, der ventes at have henholdsvis lavt og højteffektiviseringspotentiale?

Svar

Forsyningssekretariatet estimeret, at effektiviseringspotentialet ispildevandssektoren er på ca. 1 mia. kr. Hvordan effektiviseringspotentialetfordeler sig på forsyningerne i de enkelte kommuner afhænger bl.a. afomkostningsniveauet i de enkelte forsyninger.Andelen på landsplan af kommuner, der har spildevandsselskaber med et højteffektiviseringspotentiale, er ca. 63 pct., mens de resterende ca. 37 pct. afkommunerne har spildevandsselskaber, som har et lavt effektiviseringspotentiale.Lige nu bliver vandsektorloven evalueret. Hvordan den endeligeeffektiviseringsmodel bliver, ved regeringen ikke endnu. Det skal vi finde ud af,når vi har resultatet af evalueringen. Jeg er dog glad for, at forligskredsen alleredenu er enige om at tilstræbe at finde en model, der også tager hensyn tilspildevandsforsyningernes behov for nye investeringer og innovation.
Pia Olsen Dyhr
/
Thorbjørn Fangel