Skatteudvalget 2012-13
L 217 Bilag 5
Offentligt
1258531_0001.png
1258531_0002.png
J.nr. 13-0149675Den 10. juni 2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Vedrørende L 217 - Forslag til Lov om ophævelse af afgift afmineralvand m.v. og om ændring af øl- og vinafgiftsloven ogforskellige andre love (Nedsættelse og senere ophævelse afsodavandsafgiften, nedsættelse af ølafgiften, afskaffelse af denvægtbaseredeemballageafgift,øgetmomsfradraghotelovernatninger,samtmidlertidigforhøjelseafreparationsgrænsen for totalskadede køretøjer m.v.)Til udvalgets orientering fremsendes høringssvar af 28. maj 2013 fra Landbrugog Fødevarer og høringssvar af 7. juni 2013 fra Advokatrådet samtkommentarer.
Holger K. Nielsen
/ Jeanette R. Hansen
1/2
Advokatrådet har ingen bemærkninger til lovforslaget.Landbrug og Fødevareremballageafgift positiv.finderafskaffelsenafdenvægtbaserede
Landbrug og Fødevarer mener, at der er flere grunde til at tro, at ophævelsenaf sodavandsafgiften medfører en ulig konkurrencesituation i forhold tilalternativer som bl.a. Cocio, som afgiftsbelægges på baggrund afchokoladeafgiftsloven. Dette anføres som problematisk.Fødevarer og Landbrug anfører desuden, at det fremgår af forslagetsbemærkninger, at forslaget om øget momsfradrag på hotelovernatningertræder i kraft den 1. januar 2014, mens det af ikrafttrædelsesbestemmelserne erden 1. juli 2013.
Hertil bemærkes:
Høringssvaret fra Landbrug og Fødevarer er indkommet rettidigt, men er veden beklagelig fejl ikke blevet indarbejdet i høringsskemaet til Skatteudvalget.Sodavandsafgiften ophæves med det formål at mindske grænsehandlen ogillegal handel med sodavand. En afgiftsfritagelse af kakaomælk vil ikke givetilsvarende effekter. Endelig bemærkes, at kakaomælk som udgangspunktallerede er fritaget for chokolade- og sukkerafgift. Kun hvis indholdet af kakaoudgør over 5 pct. af varens vægt, er varen afgiftspligtig.Af ikrafttrædelsesbestemmelserne i det fremsatte lovforslag fremgår, atændringen, som betyder øget momsfradrag på hotelovernatninger, træder ikraft den 1. januar 2014.
2/2