Skatteudvalget 2012-13
L 216 Bilag 20
Offentligt
1260896_0001.png
1260896_0002.png
J.nr. 13-0065808Den 17-06-2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Vedrørende L 216 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven ogkildeskatteloven (Genindførelse og udvidelse af BoligJobordningenog udvidelse af ordningen om skattekreditter for forsknings- ogudviklingsaktiviteter)Hermed sendes kommentar til oplæg fra foretræde fra DAPO - Foreningen afDanske Leverandører af Pejse og Brændeovne den 12.juni 2013 (L 216 - bilag15)
Holger K. Nielsen
/
Søren Schou
1/2
DAPO ønsker med sit foretræde at opfordre partierne bag aftalen til at sikre,at udskiftning af gamle brændeovne og installation af nye brændeovne ogtræpilleovne, samt renovering af eksisterende aftrækssystemer omfattes afBolig Jobordningen. Dette vil - ifølge DAPO- give en betydelig miljømæssiggevinst og afhjælpe nogle konkurrenceforvridende elementer i ordningen.
Hertil bemærkes
Det er korrekt, som det også fremgår af lovforslaget, at der ved afgrænsningenaf de fradragsberettigede ydelser ved BoligJobordningens indførelse i 2011, afadministrative hensyn, blev taget udgangspunkt i tidligere tilskudsordninger.For så vidt angår serviceydelser i hjemmet var udgangspunktet ydelserne i dennu ophævede hjemmeserviceordning. Og med hensyn til reparations- ogvedligeholdelsesarbejder, valgte man at anvende den samme afgrænsning ogfortolkning, som blev brugt i forbindelse med den såkaldte Renoveringspulje,som Erhvervs- og Byggestyrelsen administrerede, jf. lov nr. 275 af 7. april2009 om statstilskud til renoverings- og bygningsarbejder og energibesparendematerialer til helårsboliger.Ligesom ved BoligJobordningens indførelse i 2011fremføres der nu fra mangeforskellige sider en lang række ønsker og forslag til udvidelse af de ydelser,som er fradragsberettigede efter ordningen. De hensyn, der lå bagafgrænsningen af ydelserne dengang, er imidlertid uændrede, og parterne bagdelaftalen om Vækstplan DK har da også valgt at videreføre Bolig-Jobordningen med de hidtidige ydelser, som både borgere og virksomhederkender.Jeg mener fortsat ikke, at der er behov for at ændre afgrænsningen af deydelser, der er fradragsberettigede efter ordningen.
2/2