Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13
L 199 Bilag 33
Offentligt
1254384_0001.png
1254384_0002.png
SolcellerVilla VentilationEnergivejledningUdbud / Projekt styring
Åbent brevVedr. Samråd med ministeren og L86 og L199Til Klima-, Energi- og bygningsudvalget.
Jeg er i en branche, som er ved at løbe tør for midler til at drive vores forretning, da der konstant er ændringer, hovsaløsninger og nye skandale sager, som skaber en enorm utryghed for vores kunder, hvilket resulterer i at de venter medinvesteringerne. Det har endnu ikke været muligt at lukke nogle af de store projekter, som vi har brugt meget tid ogpenge på at kunne tilbyde kunderne. Og her taler jeg ikke kun om de jordmonterede solcelle anlæg, som dereftertrykkeligt blev sat en stopper for d. 20 marts med L199. Men også de store tagmonterede projekter, for kundernetør ikke !!!
Jeg vil tillade mig at opliste de store udfordringer vi kæmper med:
EU har endnu ikke godkendt den forhøjede tarif afregning på kr. 1,30, så der er potentielt en risiko for at detikke kan gennemføres?I og med at der stadig er usikkerhed om lovgivningen holder, venter mange med beslutningen. Og året meden kr.1,30 kan snart rinde ud!!, så hvis der kunne skabes en sikkerhed for at år 2014, også er med en kr. 1,30.
Den 5 årige tarif plan på kr. 1,30 og med 14øre reduktion pr. år, skulle jo være på baggrund af denforventede prisfald på solceller. Men det viser sig jo allerede ikke at holde, da priserne nu er begyndt at stigekraftigt. I går steg priserne med 8%.I sidste uge, mistede jeg en ordre på kr. 1.000.000,-, da kunden var nervøs for den truende straf told til Kina.Så han valgte at investere i Tyskland vindmøller i stedet. Igen omsætning og arbejdspladser Danmark går glipaf.
En stor barriere er også, den ekstra omkostning som kunden bliver pålagt fra elselskaberne, i tilfælde at net-udvidelse. Hvorfor er solcelle anlæg ikke, som vindmøller, fritaget for denne omkostning ?På grund af ministerens manglende hukommelse og informations niveau til udvalget, så de havde mulighedfor at udforme loven rigtig første gang !!, med deraf følgende forsinkelser, ekstra samrådsmøder, udskydelseaf 3.behandling og folketingets sommerferie periode til Oktober. Vil der være endnu længere tid til at kunderog investorer tør tage en beslutning !!!
Mosebakken 1, 6000 Kolding – DenmarkMail :[email protected]Tlf.: +45-40 48 99 77CVR nr.: 34 22 42 93
SolcellerVilla VentilationEnergivejledningUdbud / Projekt styring
I samrådet i går, antydede ministeren at der ikke har været nogle der har haft omkostninger, i forbindelse med hansmanglende overblik, og lovgivnings sjusk. Hvilket at jeg kan bekræfte, er lodret forkert.VE Energy sender nu en faktura til ministeren, for dækning af 4 mdr. spildt arbejdstimer, Revisor omkostninger, Juristomkostninger, reklame omkostninger, rejser i Europa for at lave aftaler med leverandører, manglede indtægt.Hvis ikke denne faktura vil blive honoreret, vil det resultere i meget alvorlige konsekvenser for virksomheden.
Jeg håber, at denne mail, fra den virkelige verden i dansk solcelle branche, kan give yderlige inspiration til det næstesamrådsmøde, og forhåbentligt afsluttet lovbehandling uden fejl.
Tak for din tid.
Med venlig hilsen
Kent Bisgaard
VE EnergyMedlem af Dansk Solcelleforening
Mosebakken 1DK - 6000 KoldingTelf: +45 40489977Mail:[email protected]Web:www.veenergy.dk
Mosebakken 1, 6000 Kolding – DenmarkMail :[email protected]Tlf.: +45-40 48 99 77CVR nr.: 34 22 42 93