Kommunaludvalget 2012-13
L 198
Offentligt
1240374_0001.png
Folketingets KommunaludvalgChristiansborg
Finansministeren
23. april 2013
Endeligt svar på Kommunaludvalgets spørgsmål nr. 2 af 3. april 2013(L198) stillet efter ønske fra Michael Aastrup Jensen (V).

Spørgsmål:

Mener ministeren, at området, brugerfladen og/eller formålet for den digitaleselvbetjening varierer i en sådan grad, at en borger, der har modtaget dispensationfra kravet om digital selvbetjening ved én form for henvendelse til en offentligmyndighed, kan nægtes dispensation ved andre typer henvendelser, der er omfat-tet af kravet om obligatorisk digital selvbetjening?

Svar:

Der kan være stor forskel på de enkelte selvbetjeningsløsningers kompleksitet,hvilket blandt andet kan tilskrives forskelle fra område til område og lovgrundla-get bag de enkelte løsninger. Derfor kan der være borgere, der måske ikke kanansøge digital på et område, men eventuel efter hjælp vil kunne gennemføre digitalselvbetjening på et andet område. Der vil samtidig være borgere, der med tidentilegner sig it-kompetencer, der gør, at de vil kunne søge digitalt.Det er den offentlige myndighed, som borgeren skal indgive en ansøgning mv. til,der i hvert enkelt tilfælde vurderer, om borgeren kan indgive ansøgningen mv. veddigital selvbetjening, eller om myndigheden skal tilbyde, at borgeren kan indgiveansøgningen mv. på anden måde.Med venlig hilsenBjarne Corydon
Finansministeriet • Christiansborg Slotsplads 1 • 1218 København K • T 33 92 33 33 • E [email protected] • www.fm.dk