L 190 Forslag til lov om ændring af integrationsloven og lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats.

(Tilbud om en integrationsplan, helbredsmæssig vurdering af nyankomne flygtninge m.v.).

Af: Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S)
Udvalg: Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik
Samling: 2012-13
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 20-03-2013
1. behandlet / henvist til udvalg 02-04-2013
Betænkning afgivet 07-05-2013
2. behandlet/direkte til 3. behandling 21-05-2013
3. behandlet, vedtaget 23-05-2013
Ministerområde:
Social- og Integrationsministeriet
Resumé:
Loven indeholder forslag til ændringer af integrationsloven. Loven medfører, at kommunerne får pligt til snarest muligt og inden for 3 måneder at tilbyde alle nyankomne udlændinge, der har fået opholdstilladelse som flygtninge eller som familiesammenførte, en individuel integrationsplan og pligt til at udpege, hvilken forvaltning i kommunen der er ansvarlig for at koordinere integrationsindsatsen for udlændingen og dennes eventuelle familie.

Desuden medfører loven, at kommunerne får pligt til snarest muligt og inden for 3 måneder at tilbyde en tidlig helbredsmæssig vurdering til alle nyankomne flygtninge og deres familiemedlemmer. Endelig medfører loven en ændring af lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, som muliggør, at en kommune i konkrete sager kan beslutte, at jobcenteret skal være ansvarligt for at koordinere integrationsindsatsen for en udlænding.

Regeringen blev som led i aftalen om finansloven for 2013 enig med Enhedslisten om at styrke modtagelsesindsatsen for nyankomne flygtninge og familiesammenførte.
Afstemning:
Vedtaget 62 stemmer for forslaget (S, RV, SF, EL, LA) 46 stemmer imod forslaget (V, DF, KF) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget