Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
L 167
Offentligt
1233800_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 5. april 2013Sagsnr.: 19859Dok.nr.: 515079
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 22. marts 2013stillet følgende spørgsmål nr. 4 til L 167, forslag til lov om ændring af lov om hold afdyr, lov om landbrugsejendomme og lov om dyrlæger, som hermed besvares.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Erling Bonnesen (V).

Spørgsmål 4:

”Ministeren bedes redegøre for, hvorfor der skal gives ministerbemyndigelse angåendeuddannelseskrav til mindre husdyrhold, og om ikke det er Folketingets opgave at tagestilling til sådanne krav.”

Svar:

Lovforslaget og de tilhørende bemærkningerne sætter de overordnede rammer for,hvordan den foreslåede bemyndigelse til at fastsætte regler om uddannelseskrav skaludmøntes, herunder hvem kravet skal gælde for og kursuskravets omfang.Det er min opfattelse, at den specifikke udmøntning af lovforslagets krav inden forlovforslagets rammer, som f.eks. hvordan de 12 timers undervisning skal fordeles på deforskellige relevante emner og formelle regler om bl.a. udstedelse og opbevaring afkursusbeviser, mest hensigtsmæssigt reguleres i en bekendtgørelse.
Mette Gjerskov/Charlotte Røgild Knudsen