Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13, Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13, Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13
L 154 Bilag 3, L 154 A Bilag 3, L 154 B Bilag 3
Offentligt
1240962_0001.png
1240962_0002.png
1240962_0003.png
Til lovforslag nr.L 154
Folketinget 2012-13
Betænkning afgivet af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget den 00. april 2013
Udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af søloven og forskellige andre love(Skærpede sejladssikkerhedsmæssige krav i arktiske farvande, styrkelse af søfarendes retsstilling ved sørøveri, moderniseringaf skibsregistreringsreglerne, gennemførelse af konventionen om aftaler for international transport af gods helt eller delvis tilsøs, gennemførelse af ændringsprotokol til konventionen om ansvar for forureningsskade opstået i forbindelse med søtransportaf farlige og forurenende stoffer og nedlæggelse af Dykkerrådet)[af erhvervs- og vækstministeren (Annette Vilhelmsen)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 27. februar 2013 og var til1. behandling den 12. marts 2013. Lovforslaget blev efter 1.behandling henvist til behandling i Erhvervs-, Vækst- ogEksportudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og erhvervs- og vækstministeren sendte den12. december 2012 dette udkast til udvalget, jf. ERU alm.del – bilag 85. Den 27. februar 2013 sendte erhvervs- ogvækstministeren de indkomne høringssvar og et notat heromtil udvalget.SpørgsmålUdvalget har stillet 12 spørgsmål til erhvervs- og vækst-ministeren til skriftlig besvarelse, [som denne har besvaret. ]2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal elleret mindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretal ved afstemning i Folketingssalen.
Benny Engelbrecht (S) Julie Skovsby (S) Jan Johansen (S) Mette Reissmann (S) Karin Gaardsted (S)fmd.Trine Bramsen (S) Simon Kollerup (S) Andreas Steenberg (RV) Nadeem Farooq (RV) Lone Loklindt (RV) Uffe Elbæk (RV)Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) Steen Gade (SF) Frank Aaen (EL) Henning Hyllested (EL) Kim Andersen (V)Michael Aastrup Jensen (V) Anne-Mette Winther Christiansen (V)nfmd.Preben Bang Henriksen (V)Torsten Schack Pedersen (V) Mads Rørvig (V) Hans Christian Schmidt (V) Hans Christian Thoning (V)Hans Kristian Skibby (DF) Dennis Flydtkjær (DF) Mette Hjermind Dencker (DF) Kim Christiansen (DF) Mette Bock (LA)Brian Mikkelsen (KF)
DokumentIdJournalnummer
2
Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)
474522171512
Liberal Alliance (LA)Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)
981111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 154Bilagsnr. Titel1Høringssvar og høringsnotat, fra erhvervs- og vækstministeren2Tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 154Spm.nr.1TitelSpm. om, hvorfor Søfartsstyrelsen ikke foretager havnestatskontrol igrønlandske havne, til erhvervs- og vækstministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om, hvor mange havnestatskontroller af udenlandske passagers-kibe i dansk havn, Søfartsstyrelsen planlægger at gennemføre i 2013,til erhvervs- og vækstministeren, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren vil pålægge Søfartsstyrelsen at gennemføre hav-nestatskontroller af udenlandske passagerskibe, som ikke forinden haranløbet dansk havn, men som anløber grønlandsk havn, til erhvervs-og vækstministeren, og ministerens svar herpåSpm. om en kommende lodspligt for krydstogtskibe med over 250passagerer, der besejler grønlandsk farvand, vil omfatte pligt til at an-vende havnelodser ved anløb af/afgang fra de grønlandske havne, tilerhvervs- og vækstministeren, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren kan oplyse status på forhandlingerne i IMO omen ny Polar Code, til erhvervs- og vækstministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om, hvilke krav til isklasse, der påtænkes indført, til erhvervs-og vækstministeren, og ministerens svar herpåSpm. om der i landene ved Arktis – eller i nogle af dem – stilles kravtil isklasse for at kunne besejle de pågældende landes søterritorium, tilerhvervs- og vækstministeren, og ministerens svar herpåSpm. om en redegørelse for de ikke obligatoriske retningslinjer, somfremgår af STCW-konventionens kapitel B-V/g, til erhvervs- ogvækstministeren, og ministerens svar herpåSpm. om bemærkningerne til § 3, nr. 1, til erhvervs- og vækstministe-ren, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren vil stille ændringsforslag som giver udenlandskeejere mulighed for at registrere skibe i Danmark uden etablering iDanmark, men med en danske repræsentant og eventuelt med krav omen vis løbende drift af skibet fra Danmark, til erhvervs- og vækstmini-steren, og ministerens svar herpåSpm. om der vil kunne stilles krav om begrænsninger i antallet afkrydstogtpassagerer, som det enkelte skib må medbringe ved sejlads igrønlandsk søterritorium, til erhvervs- og vækstministeren, og mini-sterens svar herpåSpm. om der vil kunne stilles krav til typen af brændstof, som skibe,der besejler grønlandsk søterritorium, anvender, til erhvervs- ogvækstministeren, og ministerens svar herpå
2
3
4
5
67
8
910
11
12