L 153 Forslag til lov om ændring af lov om håndhævelse af udbudsreglerne m.v.

(Mere effektivt klagesystem på udbudsområdet og præcisering af retsvirkningerne af at anvende indkøbscentralers rammeaftaler).

Af: Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF)
Udvalg: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
Samling: 2012-13
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 27-02-2013
1. behandlet / henvist til udvalg 14-03-2013
Betænkning afgivet 02-05-2013
2. behandlet/direkte til 3. behandling 16-05-2013
3. behandlet, vedtaget 21-05-2013
Ministerområde:
Erhvervs- og Vækstministeriet
Resumé:
Formålet med loven er at effektivisere klagesystemet på udbudsområdet og at skabe klarhed om retsvirkningerne af at anvende indkøbscentralers rammeaftaler. Loven indebærer, at klagefristerne ved EU-udbud forkortes, og at der indføres klagefrister ved klager i henhold til tilbudsloven. Loven forventes bl.a. at medvirke til, at Klagenævnet for Udbud ikke skal anvende ressourcer på sager, hvor der for længst er indgået kontrakt.

Loven præciserer endvidere, at klagenævnet har mulighed for at undlade at behandle en klage eller afgøre den helt eller delvis. Kontrakter kan alene erklæres for uden virkning for fremtidige leverancer. Desuden skabes der med loven klarhed om retsvirkningerne af at anvende indkøbscentralers rammeaftaler og derved større retssikkerhed for brugere af indkøbscentraler.
Afstemning:
Vedtaget 89 stemmer for forslaget (V, S, RV, SF, EL, KF) 18 stemmer imod forslaget (DF, LA) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget