Miljøudvalget 2012-13
L 147 Bilag 23
Offentligt
1231944_0001.png
1231944_0002.png
1231944_0003.png
1231944_0004.png
Til lovforslag nr.L 147
Folketinget 2012-13
Tillægsbetænkning afgivet af Miljøudvalget den 00. april 2013
1. udkasttil
Tillægsbetænkningover
Forslag til lov om ændring af lov om planlægning(Nye muligheder i landdistrikterne for erhverv og helårsboliger, ændring af regler om planlægning i kystområder og tilbutiksformål, ophævelse af tilvejebringelses- og tilslutningspligt til fællesantenneanlæg og opsætning af panelantenner ogteknikskabe i landzone)[af miljøministeren (Ida Auken)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 7. februar 2013 og var til1. behandling den 21. februar 2013. Lovforslaget blev efter1. behandling henvist til behandling i Miljøudvalget. Udval-get afgav betænkning den 20. marts 2013. Lovforslaget vartil 2. behandling den 2. april 2013, hvorefter det blev henvisttil fornyet behandling i Miljøudvalget.MøderUdvalget har, efter lovforslaget blev henvist til fornyetudvalgsbehandling, behandlet lovforslaget i < > møder.SpørgsmålUdvalget har under den fornyede behandling af lovforsla-get stillet 18 spørgsmål til miljøministeren til skriftlig besva-relse, som denne har besvaret.Annette Lind (S) Flemming Møller Mortensen (S) Jens Joel (S) John Dyrby Paulsen (S) Mette Reissmann (S)Torben Hansen (S) Simon Kollerup (S) Lone Loklindt (RV)fmd.Andreas Steenberg (RV) Lotte Rod (RV)Sanne Rubinke (SF) Steen Gade (SF) Per Clausen (EL) Jørgen Arbo-Bæhr (EL) Sara Olsvig (IA) Erling Bonnesen (V)Anne-Mette Winther Christiansen (V) Henrik Høegh (V) Birgitte Josefsen (V) Hans Christian Schmidt (V)Anni Matthiesen (V)nfmd.Hans Christian Thoning (V) Eyvind Vesselbo (V) Jørn Dohrmann (DF) René Christensen (DF)Mette Hjermind Dencker (DF) Hans Kristian Skibby (DF) Villum Christensen (LA) Vivi Kier (KF)2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin var påtidspunktet for betænkningens afgivelse ikke repræsenteretmed medlemmer i udvalget og havde dermed ikke adgang tilat komme med indstillinger eller politiske udtalelser i be-tænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal elleret mindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretal ved afstemning i Folketingssalen.
DokumentIdJournalnummer
2
Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)
474522171512
Liberal Alliance (LA)Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)
981111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 147 efter afgivet betænkningBilagsnr. Titel22Betænkning afgivet den 20. marts 2013Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 147 efter afgivet betænkningTitelSpm. om, hvad konsekvensen er, hvis eksisterende byggeri, hvor enkommune har givet byggetilladelse til en butikstype ikke anvendes tilpladskrævende varer, til miljøministeren, og ministerens svar herpåSpm., om ministeren er bekendt med eksempler på, at butikker medf.eks. tæppeforretninger, hårde hvidevarer eller babyudstyr, der reelter udvalgsvarebutikker, har fået tilladelse til etablering uden for by-midten i modstrid med lovgivningen, til miljøministeren, og ministe-rens svar herpåSpm. om, hvis en eksisterende ejendom efter en klagesag bliver erklæ-ret for opført i modstrid med planloven, vil det så fortsat være muligtat drive udvalgsvarehandel eller detailhandel med pladskrævende va-regrupper på ejendommen, til miljøministeren, og ministerens svarherpåSpm., om hvordan man håndterer udfordringen med, at mange outlet-butikker med lave etableringsomkostninger etablerer sig ulovligt i la-gerhaller og andre steder, hvor der ikke lovligt må sælges udvalgsva-rer, til miljøministeren, og ministerens svar herpåSpm., om det er korrekt, at en møbelbutik efter planlovens bestemmel-ser skal placeres i bymidten, da de færreste møbelbutikker alene sæl-ger møbler men også andre varer, til miljøministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om, hvad en ejendom der lovligt er opført med henblik på atsælge køkkener fremover må anvendes til, til miljøministeren, og mi-nisterens svar herpåSpm., om en vedtaget lokalplan er gældende, hvis den indeholder endefinition af pladskrævende detailhandel, som er bredere end det, somvar tilladt efter Planloven på tidspunktet for lokalplanens vedtagelse,til miljøministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvis en butikskæde etablerer en internetbutik, hvor kunder-ne bestiller varer hjemme fra sofaen, og hvor kunden har mulighed forenten at få varen bragt ud eller selv hente varen på et lager, er dettelager så en butik eller et lager, til miljøministeren, og ministerens svarherpåSpm. om, hvis kunderne besøger et showroom for en internetbutik, be-stiller varerne i showroomet og efterfølgende får varen leveret på pri-vatadressen, vil dette showroom så være en udvalgsvarebutik i Planlo-vens forstand, til miljøministeren, og ministerens svar herpåSpm., om en engroshandelsbutik reelt er en detailhandelsbutik, hvis etikke ubetydeligt salg sker til private, til miljøministeren, og ministe-rens svar herpå
Spm.nr.64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
4
74
75
76
77
78
79
80
81
82
Spm. om, en engrosbutik eller en kontorforsyningsvirksomhed, derreelt allerede inden planlovens vedtagelse i 1997 har haft et ikke ube-tydeligt salg til private, men ikke kan bevise dette salg, skal lukkes,hvis der kommer en klage, til miljøministeren, og ministerens svarherpåSpm. om, hvad der skal med ejendomme, som reelt er opført på byg-getilladelser i modstrid med Planlovens bestemmelser, når kommuner-ne har tolket reglerne om pladskrævende detailhandel for bredt, tilmiljøministeren, og ministerens svar herpåSpm., om det er muligt at lovliggøre eksisterende byggeri, der er op-ført i modstrid med Planloven på grund af f.eks. fejltolkninger af Plan-loven, i de tilfælde, hvor butiksejerne i god tro har drevet virksomhedfra ejendommen, til miljøministeren, og ministerens svar herpåSpm., om det er korrekt, at en større by som Aarhus Kommune ikkekan give tilladelse til etablering af en møbelbutik i en tom ejendomved en indfaldsvej, hvis der er en ledig butik i en af kommunens man-ge bycentre og bydelscentre, til miljøministeren, og ministerens svarherpåMFU spm. om, hvorvidt grundejere i lokalplanen kan være forpligtedetil medlemskab af den lokale grundejerforening og dermed indirektevære forpligtede til tilslutning til et fællesantenneanlæg, såfremt med-lemskabet af grundejerforeningen indbefatter et sådan, til miljømini-sterenSpm. om, hvordan det bliver nemmere ift. nuværende lovgivning atfremme bosætning og erhvervsudvikling på de 27 småøer og Ærø,Læsø, Samsø og Fanø, til miljøministerenSpm. om, hvordan kriterierne om faldende beskæftigelse og faldendeantal husstande skal indgå i kommunalbestyrelsens afgørelse om,hvorvidt der er tale om et vanskeligt stillet landdistrikt, til miljømini-sterenSpm. o, hvilken påvirkning fjernelsen af muligheden for at planlæggestore udvalgsvarebutikker, bortset fra i de 5 største byer, vil få forgrænsehandlen og e-handlen, og hvilken dokumentation og undersø-gelser foreligger der herom, til miljøministerenSpm. om, hvilken dokumentation der foreligger for, at fjernelsen afmuligheden for at planlægge store udvalgsvarebutikker, bortset fra ide 5 største byer, vil være til gavn for detailhandlen i mindre byer, tilmiljøministeren