Transportudvalget 2012-13
L 123
Offentligt
1224019_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
12. marts 20132013-511
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 22. februar 2013 stillet mig følgende spørgsmålvedrørende L123 - Om nedlæggelse af overkørsler m.v. på jernbanestrækningenmellem Hobro og Aalborg. Af Transportministeren Henrik Dam Kristensen (S),som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra HenningHyllested (EL).

Spørgsmål nr. 5:

Ministeren bedes gøre rede for, hvor meget det vil koste at lade de planlagteelevatorer og gangbro på Skørping station erstatte med en trinløs perrontunnelunder Skørping Station med stigningsgradienter, så også handicappede udenbesvær kan benytte den.

Svar:

Jeg har bedt Banedanmark om bidrag til besvarelse af spørgsmålet og kan pådet grundlag oplyse, at:For at opfylde de gældende krav til trinløse tunneler/ramper, der tilgodeserhandicappede, skal der fra tunnelen til gadeniveau laves en rampe på 100-110meter på stationssiden. Dette er svært foreneligt med de pladshensyn, der skaltages i og omkring Skørping station.Det vil derfor ikke være muligt at lave trinløse ramper, da der ikke er plads nokpå perronerne. Fra perrontunnelen til perroner, vil det således stadig værenødvendigt med trapper og elevatorer.En perrontunnel med en trinløs rampe på østsiden, og med elevatorer ogtrapper til perronerne for spor 2 og spor 3, er imidlertid blevet vurderet.Perrontunnelen placeres samme sted på stationen som perronbroen. Der erforetaget en overordnet vurdering af anlægsomkostningen for løsningen, der pådette indledende niveau anslås til 22 mio. kr.
Medvenlighilsen
Henrik Dam Kristensen