Skatteudvalget 2012-13
L 108
Offentligt
1206326_0001.png
1206326_0002.png
J.nr. 12-0226912Dato: 18. januar 2013
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 108 - Forslag til lov om Forslag til lov om ændring af lov om afgift

af elektricitet, lov om afgift af naturgas og bygas, lov om afgift af

stenkul, brunkul og koks m.v. og lov om energiafgift af mineralolie-

produkter m.v.

(Forsyningssikkerhedsafgift på fossile brændsler og af-giftslempelse for procesenergi).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 2 af 17. januar 2013. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Ole Birk Olesen (LA).
Holger K. Nielsen/ Lene Skov Henningsen

Spørgsmål 2:

Ministeren bedes yde teknisk bistand til at udarbejde et ændringsforslag, som friholder ho-teller, campingpladser og andre udbydere af overnatningsmuligheder for stigningerne ienergiafgifterne.

Svar:

Det efterspurgte ændringsforslag forudsætter, at energiafgiften på fossilt brændsel differen-tieres således, at der skal gælde en særlig lav afgiftssats for et bestemt erhverv.Energibeskatningsdirektivet (direktiv 2003/96/EF) fastsætter rammerne for de danske ener-giafgifter på fossile brændsler. Efter direktivet er afgiftsdifferentiering ikke muligt, med-mindre direktivet giver direkte hjemmel hertil.Det er Skatteministeriets opfattelse, at der ikke er hjemmel i energibeskatningsdirektivet tilat differentiere afgiften mellem på den ene side et erhverv, der tilbyder overnatningsmulig-heder og på den anden side andre erhverv. Det forslåede ændringsforslag vil således være istrid med EU reglerne.På den baggrund vurderes der ikke at være grundlag for at udarbejde et ændringsforslag.
Side 2