Skatteudvalget 2012-13
L 108 Bilag 8
Offentligt
1206336_0001.png
1206336_0002.png
J.nr. 12-0226912Dato: 18. januar 2013
TilFolketinget - Skatteudvalget
Til udvalgets orientering vedlægges supplerende hørings-skema samtmodtaget høringssvar fra Landbrug & Fødeva-rer vedrørende L 108 - Forslag til lov om ændring af lovom afgift af elektricitet, lov om afgift af naturgas og bygas,lov om afgift af stenkul, brunkul og koks m.v. og lov omenergiafgift af mineralolieprodukter m.v.(Forsyningssikkerhedsafgift på fossile brændsler og afgifts-lempelse for procesenergi).
Holger K. Nielsen/Lene Skov Henningsen
Supplerende høringsskema indeholdende høringssvar og kommentarer hertil vedrørende L 108 -forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om afgift af naturgas og bygas, lov omafgift af stenkul, brunkul og koks m.v. og lov om energiafgift af mineralolieprodukter m.v. (Forsy-ningssikkerhedsafgift på fossile brændsler og afgiftslempelse for procesenergi).

Organisation

Landbrug & Fødeva-rer

Bemærkninger

Landbrug & Fødevarer har i forlængelseaf derestidligere høringssvar følgendebemærkninger:Landbrug & Fødevarer understreger kraf-tigt, at de politisk fastsatte omkostninger(afgifter, PSO og nogle tariffer) på deresvirksomheders energiregninger har over-ordentlig stor betydning for virksomhe-dernes konkurrenceevne. Fødevarevirk-somheder er meget energiintensive og istærk konkurrence med udlandet, herun-der de andre lande i EU. De hilser derforen nedsættelse af procesenergiafgifternemeget velkommen. Det er meget tiltrængti lyset af det høje energiafgiftstryk, dan-ske virksomheder har i forhold til mangekonkurrentlande.Landbrug & Fødevarer finder, at det ervigtigt, at der findes en fornuftig finan-sieringsmodel for den grønne omstilling,der både kan fremme den grønne omstil-ling reelt, og som samtidigt ikke belastervirksomhedernes konkurrenceevne. Deter derfor vigtigt, at forsyningssikker-hedsafgiften på rumvarme ikke omfatterkomfortkøling og andre ”rumvaremele-menter”, der reelt fungerer som en slagsprocesenergi. I det lys er der behov for atfå ændret på definitionen af rumvarme.

Kommentarer

Det er et overordnet princip ienergiafgiftslovene for de fossi-le brændsler, at afgiften afhæn-ger af, til hvilket formålbrændslet er anvendt. Der son-dres således mellem brændsleranvendt til rumvarme m.v.,herunder en række andre for-mål, og brændsler anvendt tilprocesforbrug.Procesenergi er positiv define-ret i energiafgiftslovene. Ener-gi, der medgår til ændring af etprodukt, anses for energi tilproces.Den faste sondring mellemrumvarme og procesenergi an-ses for at være dækkende, sær-ligt henset til formålet bag be-stemmelserne.
Selv om denne her høring ikke vedrørerforsyningssikkerhedsafgiften på biomas-se, så vil Landbrug & Fødevarer gernebenytte anledning til allerede nu at un-derstrege vigtigheden af, at denne del afforsyningssikkerhedsafgiften udformespå en sådan måde, at den ikke skaberunødige barrierer for lokal produktion oganvendelse af klimavenlig bioenergi, ogat den ikke medfører uoverstigelige ad-ministrationsomkostninger eller barriererfor de mange land- og skovejere.
Bemærkningerne vil indgå i detvidere arbejde med forsynings-sikkerhedsafgiften på biomasse.
Side 2