Skatteudvalget 2012-13
L 108 Bilag 11
Offentligt
1208788_0001.png
1208788_0002.png
J.nr. 12-0226912Dato: 28. januar 2013
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 108 - Forslag til lov om Forslag til lov om ændring af lov om afgift

af elektricitet, lov om afgift af naturgas og bygas, lov om afgift af

stenkul, brunkul og koks m.v. og lov om energiafgift af mineralolie-

produkter m.v.

(Forsyningssikkerhedsafgift på fossile brændsler og af-giftslempelse for procesenergi).Hermed sendes kommentaren på henvendelsen fra Frie Elforbrugere (bilag10).
Holger K. Nielsen/ Lene Skov Henningsen

Frie Elforbrugere

anfører, at de forslåede forhøjelser som følge af forsyningssikkerheds-afgiften, vil betyde betalingsstigninger på 9 til 17 pct. for el-forbrugerne. Det kan årligt bli-ve til øget energibetaling på 4 mia. kr. eller mere (moms medregnet), hvilket er tiltænktsom tilskud til produktionen fra vindmøller, solceller og anden VE-produktion. Frie El-forbrugere mener, at den ensidige satsning og fokus på VE-energi vil gøre landet mere af-hængig af energi fra andre lande.Det betyder bl.a., atdriftsikre centrale kraft- og varme-værker nu lukkes til fordel for flere ustabile og uregulerbare produktionsanlæg, der drivesaf vind, sol eller anden VE-kraft.

Kommentar:

Det langsigtede energipolitiske mål er at omstille hele Danmarks energiforsyning til vedva-rende energi i 2050.For at bevare en høj forsyningssikkerhed i det danske energisystem er det vigtigt, at energi-systemet baseres på mange forskellige vedvarende energiformer. Således er det afgørende,at afgiftssystemet bidrager til at fremme brugen af vind-, vand- og solenergi samt biomas-seprodukter, som vil blive en begrænset energiressource i takt med den globale grønne om-stilling.Afgiftssystemet skal også fremadrettet bidrage til at understøtte den grønne omstilling. Deter på den baggrund besluttet at indføre en ny forsyningssikkerhedsafgift, som dette lovfors-lag udgør en del af.
Side 2