Skatteudvalget 2012-13
L 10 Bilag 17
Offentligt
1189833_0001.png
1189833_0002.png
J.nr. 11-0296888Dato: 04-12-2012
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 10 - Forslag til lov om ændring af kildeskatteloven og selskabsskat-

teloven (Omgåelse af udbyttebeskatning, gennemstrømningsselskaber

og ledelsens sæde).

Hermed sendes mine bemærkninger til henvendelse af 26. november 2012fra partner Michael Serup, Bech-Bruun Advokatfirma (L 10 – bilag 9).
Holger K. Nielsen/ Lise Bo Nielsen
Partner Michael Serup, Bech-Bruun Advokatfirma har ved brev af 26. november 2012kommenteret lovforslag L 10. Efter Michael Serups opfattelse, vil lovforslaget have utilsig-tede virkninger i den foreløbige udformning.Michel Serup beskriver to eksempler og ønsker oplyst, om selskabsskattelovens § 2D vilfinde anvendelse i disse eksempler.Hvis skatteministeren besvarer spørgsmålene bekræftende, vil den foreslåede bestemmelsei selskabsskattelovens § 2D efter Michael Serups opfattelse have meget indgribende virk-ninger, som næppe kan være tilsigtede.Michael Serup anfører afslutningsvis, at i det omfang, der ville kunne udbetales skattefrieudbytter fra det erhvervede selskab til det overdragende selskab, vil der de facto ikke kunnevære tale om, at overdragelsen har til formål at omgå dansk udbytteskat.

Kommentar:

For så vidt angår de to eksempler, som Michael Serup beskriver, er der i begge situationertale om tilfælde, hvor det overdragende selskab inden overdragelsen kunne have fået skatte-fri udbytter fra det selskab, der overdrages.Jeg kan henvise til, at jeg den 30. november 2012 har fremsendt et ændringsforslag, somjeg ønsker at stille til 2. behandlingen af lovforslaget ( L 10 – bilag ). Efter ændringsfor-slag nr. 1 skal indgrebet i lovforslaget ikke gælde, hvis det overdragende selskab opfylderbetingelserne for at modtage skattefrit udbytte. Ved ændringsforslaget præciseres det, atdette gælder i forhold til det erhvervede/overdragede selskab, såfremt vederlaget havde væ-ret udbytte af aktier i det overdragede selskab umiddelbart inden overdragelsen.Jeg er således enig i, at transaktionen i disse situationer ikke kan være begrundet i nogetønske om at omkvalificere skattepligtige udbytter til en skattefri betaling.
Side 2