Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
1292161_0001.png
1292161_0002.png
J.nr. 13-5370498Den 22. oktober 2013
TilFolketinget – SkatteudvalgetHermed sendes svar på spørgsmål nr. 736 af 26. september 2013 (alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jan E. Jørgensen(V).
Holger K. Nielsen
/ Lone Holm Munk
1/2
Spørgsmål
Hvordan har SKAT opgjort grundværdierne i Frederiksberg kommune til brugfor beregningen af grundskyld, når der meget sjældent handles ubebyggedegrunde i kommunen?
Svar
Jeg kan henholde mig til følgende, som jeg har modtaget fra SKAT:”Det er korrekt, at der på Frederiksberg meget sjældent sælges ubebyggedegrunde eller såkaldte nedrivningssalg, som kan være retningsgivende for dengenerelle grundværdiansættelse. Men ifølge vurderingsloven skal der for alleejendomme ansættes en grundværdi i ubebygget stand, også i udbyggede om-råder som Frederiksberg kommune.Grundværdiansættelsen i udbyggede områder – med få eller ingen salg af ube-byggede grunde – sker efter en veldefineret, statistisk metode.Kort fortalt er princippet, at der tilvejebringes en sammenhæng mellem ejen-domsværdi og grundværdiog dermed også mellem bygningsværdi og grund-værdived en statistisk analyse. Sammenhængen er beregnet ud fra alle de om-råder i landet, hvor der statistisk forekommer tilstrækkelig mange salg af bådebebyggede og ubebyggede grunde til, at der kan beregnes en værdi for ejen-domme i pågældende område ud fra de konstaterede salg.Når denne sammenhæng er tilvejebragt i en ”grundværdikurve”, som visersammenhæng mellem ejendomsværdi og grundværdi for det såkaldte stan-dardhus, kan SKAT ud fra salgspriserne i udbyggede områder finde de tilsalgspriserne hørende grundværdiniveauer. Den endelige ansættelse foretagesherefter ved, at vurderingsmedarbejdere tager stilling til det statistiske materia-le, som er udarbejdet centralt. Det sker for at sikre, at der også lokalt er et ret-visende forhold mellem tilstødende geografiske områder og mellem ejen-domsværdi og grundværdi.En mere omfattende forklaring kan findes påwww.skat.dk,Den juridiske vej-ledning, afsnit H.A.3.2.1. Grundværdisystemet.”
2/2