Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
1289874_0001.png
1289874_0002.png
J.nr. 13-4928377Den 14. oktober 2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 708 af 16. september 2013 (alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Joachim B. Olsen(LA).
Holger K. Nielsen/Søren Schou
1/2
Spørgsmål 708:
Giver det ministeren anledning til betænkelighed, at de kommende års øgedeskatteopkrævning ikke har nogen direkte sammenhæng med skatteydernesbetalingsevne, og at de er beregnet på et fejlbehæftet grundlag?
Svar:
Jeg går ud fra, at der med ”de kommende års øgede skatteopkrævning”, henvi-ses til opkrævningen af grundskylden.Opkrævning af grundskylden skal ses i sammenhæng med, at grundskyldensiden 2003 har været underlagt en stigningsbegrænsningsregel. Reglen indebæ-rer, at grundskylden beregnes ud fra den laveste af enten ejendommens grund-værdi efter fradrag for forbedringer og fritagelser, eller af foregående skatteårsafgiftspligtige grundværdi forhøjet med en reguleringsprocent, der maksimaltkan udgøre 7 pct.Stigningsbegrænsningsreglen har for langt de fleste boligejere betydet, at denafgiftspligtige grundværdi udgøren værdi, der er lavere end den aktuelle vurde-ring – der afspejler grundens faktiske værdi og dermed danner grundlag forden ejendomsskat, der er en del af skatteydernes omkostninger ved at bo iegen bolig.På sigt forventes grundskatteloftet at nærme sig de aktuelle vurderinger, hvor-ved den afgiftspligtige grundværdivil nærme sig grundens faktiske værdi.Rigsrevisionen kritiserede i sin nylige beretning kvaliteten af SKATs ejen-domsvurderinger. Det tager jeg naturligvis meget alvorligt. Jeg har derfor storfokus på, at kvaliteten i vurderingerne skal øges, så boligejere kan have tillid tilde offentlige vurderinger.
2/2