Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
1288587_0001.png
1288587_0002.png
J.nr. 13-4736205Den 9. oktober 2013
TilFolketinget – SkatteudvalgetHermed sendes svar på spørgsmål nr. 690 af 11. september 2013 (alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Brian Mikkelsen(KF).
Holger K. Nielsen
/ Anita Hørby
1/2
Spørgsmål
Det fremgår af artiklen ”Skat holder Kasi-Jesper i kort snor” i Berlingske den10. september 2013, at Kammeradvokaten står for SKATs korrespondancemed Jesper ”Kasi” Nielsen. På det grundlag ønskes oplyst, hvad der er årsagentil, at det er Kammeradvokaten og ikke SKAT der forestår den pågældendekorrespondance. Ligeledes ønskes oplyst, om det er sædvane, at SKAT over-lader korrespondancen med skatteyderne til Kammeradvokaten?
Svar
Jeg kan henholde mig til følgende, som jeg har modtaget fra SKAT:”SKAT kan i medfør af den ubetingede tavshedspligt ikke kommentere kon-krete sager.SKAT følger den aftale, som Finansministeriet har indgået med Kammerad-vokaten om vilkårene for hvervet som statens advokat. Aftalen omfatter alleretssager og andre advokatopgaver, herunder juridisk rådgivning, for samtligestatsinstitutioner, herunder SKAT.Advokatopgaver i kammeradvokataftalens forstand dækker alle opgaver, hvor-til SKAT ønsker at antage en ekstern advokat og omfatter alle opgaver, dertraditionelt udføres af en advokat.Efter organisationsomlægningen af SKAT pr. 1. april 2013 koordineres an-vendelsen af Kammeradvokaten af SKATs juridiske afdeling på alle områderbortset fra HR-området og IT-kontrakter. Koordineringen omfatter spørgsmålom fx retssager, responsa, selskabsretlige dispositioner, inddrivelse, herunderrepræsentation i insolvente boer, arrest og omstødelse af dispositioner i kon-kursboer, fremmøde i fogedretten samt anden juridisk rådgivning i forbindelsemed konkrete sager og afgørelser. Opremsningen er ikke udtømmende.”
2/2