Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
1281479_0001.png
1281479_0002.png
J.nr. 13-0233122Den 18. september 2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 610 af 16. juli 2013 (alm. del). Spørgs-målet er stillet efter ønske fra Brian Mikkelsen(KF).
Holger K. Nielsen/Lise Bo Nielsen
1/2
Spørgsmål
Vil ministeren oplyse, hvilket provenutab og hvor mange nye arbejdspladserder vil være forbundet med at indføre en patentboks med en beskatning på 10pct.?
Svar
Af svaret på spørgsmål 609 af 16. juli 2013 fremgår det, at de udenlandskepatentskatteordninger varierer en del med hensyn til hvilke indtægter, der om-fattes af reglerne.Ud over at tage stilling til hvilke indtægter, der skal være omfattet af en even-tuel patentskatteordning, skal der tages stilling til en række elementer i ordnin-gen. Først og fremmest er skattesatsen central, men også spørgsmålet om skat-teværdien af fradraget for de udgifter, der medgår til udviklingen af fx et pa-tent, er vigtigt. Skal disse udgifter kunne fradrages med den almindelige sel-skabsskatteprocent eller kun den med den lave patentskattesats? Der skal end-videre tages stilling til den skattemæssige behandling, når patenter m.v. overgårfra det almindelige skattesystem til patentskatteordningen.Forskelle i erhvervsstrukturen landene imellem er medvirkende til, at den mesthensigtsmæssige udformning af en patentskatteordning vil variere fra land tilland.Der foreligger ikke analyser, der viser, hvorledes en dansk patentskatteordningmest hensigtsmæssigt kan udformes for nærværende. Det er på denne bag-grund ikke muligt at beregne provenuvirkning eller beskæftigelsesvirkning afen patentskatteordning i Danmark.
2/2