Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
1273115_0001.png
1273115_0002.png
J.nr. 13-0230215Den 15. august 2013
TilFolketinget – SkatteudvalgetHermed sendes svar på spørgsmål nr. 607 af 10.juliSpørgsmålet er stillet efter ønske fra Frank Aaen(EL).2013(alm.del).
Holger K. Nielsen
/ Anita Hørby
1/2
Spørgsmål
Ministeren bedes oplyse, om der er forskel på SKATs muligheder for atudføre kontrol med arbejder, der udføres for private bygherrer og tilsvarendearbejder, der udføres for offentlige myndigheder.
Svar
Grundlæggende erder ikke forskel på SKATs muligheder for at udføre kontrolmed arbejder, der udføres for private bygherrer og tilsvarende arbejder, derudføres for offentlige myndigheder.SKAT har mulighed for at foretagekontrol på f.eks. byggepladser for ved selvsyn at konstatere, om der eroverensstemmelse mellem de oplysninger, der er indberettet om f.eks. ansatte,og den faktiske virkelighed ude på arbejdsstedet, hvad enten det er arbejde påen privat eller offentlig ejet byggeplads. Reglerne herom fremgår afkildeskattelovens § 86, stk. 2-6, skattekontrollovens § 6, stk. 4-5, ogmomslovens § 74, stk. 1-3.I denne sammenhæng lægges der også vægt på, at SKAT benyttermulighederne for kontrol af byggeri, uanset om der er tale om en privat elleroffentlig bygherre, henholdsvis en privat eller en offentligt ejet byggeplads.Kontroladgangen til privat ejendom, der benyttes til boligformål, skalgennemføres med respekt for boligens ukrænkelighed. Hvis der på privatgrund foregår synlige udendørs aktiviteter af professionel karakter, har SKATdog mulighed for at gennemføre kontrol af de arbejdsudøvende på stedet.Adgangen til kontrol gælder ikke selve privatboligen eller fritidsboligen.På byggepladser på privat grund, skal den, der udfører arbejde på stedet,opsætte skilte, om hvem der udfører arbejdet. Dette skiltekrav gælder ikke vedbyggeri på offentlig ejet grund. Dette fremgår af momslovens § 78.
2/2