Skatteudvalget 2012-13
SAU Alm.del
Offentligt
1278289_0001.png
1278289_0002.png
J.nr. 13-0224253Den 9. september 2013
TilFolketinget – SkatteudvalgetHermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 606 af 8. juli 2013 (alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen (V).
Holger K. Nielsen
/ Steen dePlace Hansen
1/2
Spørgsmål
Mener ministeren, at indsatsprojektet Handel på udenlandske sites, bl.a. medfokus på udenlandske e-virksomheder, der særligt henvender sig til danskekunder, fungerer optimalt.
Svar
I modsætning til kontrol af en dansk virksomhed indebærer kontrol af enudenlandsk virksomhed en række ekstra udfordringer. Således foreligger deringen oplysninger om skatte- og momstal for virksomheden, og henvendelsetil virksomheden sker gennem den kompetente myndighed(det særlige kontor iSKAT og tilsvarende kontorer hos de udenlandske skattemyndigheder, der erbemyndiget til at foretage international udveksling af skatteoplysninger).SKAT kan derfor i praksis ikke umiddelbart konstatere, hvornår deudenlandske virksomheder overskrider grænsen for fjernsalgsregistrering.Kontrollen indebærer derfor korrespondance og bistand fra de øvrige EU-medlemsstater.SKATs indsatsprojekt E-handel på udenlandske sites anvender internettetaktivt i bestræbelserne på at identificere mulige registreringspligtigeudenlandske virksomheder, ligesom der modtages henvendelser fra borgere,virksomheder og brancheforeninger samt samarbejdes både med branchen ogandre myndigheder.SKATs undersøgelser omfatter blandt andet udenlandske hjemmesider meddansk tekst på hjemmesiden og danske internetdomæner ejet af udenlandskevirksomheder. Hertil kommer eksempelvis undersøgelse af udenlandskevirksomheder med mange danske besøgende. SKATs undersøgelser omfatterogså særlige brancher, hvor SKAT via branchestatistikker er bekendt med, atmange danske forbrugere køber på udenlandske hjemmesider.Når SKAT har en begrundet formodning om, at en udenlandsk virksomhedoverskrider registreringsgrænsen på de 280.000 kr., fremsendes dergennemden kompetente myndighed (det særlige kontor i SKAT og tilsvarendekontorer hos de udenlandske skattemyndigheder, der er bemyndiget til atforetage international udveksling af skatteoplysninger) brev til de udenlandskemyndigheder om at foretage verifikation heraf. Bekræftes det, at denudenlandske virksomhed overskrider registreringsgrænsen, iværksættesregistrering og afgiftsopkrævning via SKATs særlige enhed for registrering afog inddrivelse hos udenlandske virksomheder.Det nuværende projekt E-handel på udenlandske sites udløber med udgangenaf 2013, hvorefter SKAT vil foretage en evaluering af indsatsprojektetherunder også af den del, der vedrører fjernsalg.
2/2