Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1210571_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 1. februar 2013Sagsnr.: 18720Dok.nr.: 489474
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 11. januar 2013stillet følgende spørgsmål nr. 134 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Lene Espersen (KF).

Spørgsmål 134:

”Ministeren bedes i forlængelse af besvarelsen af FLF alm. del – spørgsmål 84dokumentere, at reduktionseffekten er den samme for henholdsvis søer og mergelgrave,således som det fremgår af ministerens besvarelse.”

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for NaturErhvervstyrelsen, der oplyser følgende, som jeghenholder mig til:”Spørgeren har tilsyneladende misforstået NaturErhvervstyrelsens bidrag til besvarelsenaf spørgsmål nr. 84 (Alm. del). Det skal derfor præciseres, at alle søer over 100kvadratmeter, herunder mergelgrave, indgår i beregningerne over den samledereduktionseffekt for randzoner. Reduktionseffekten for en enkelt sø eller vandløb vilnaturligvis variere alt efter de lokale forhold, som også angivet i svar til spørgsmål nr.459 (Alm. del)”.Jeg vil minde om, at beregningerne er de samme, som lå til grund for den oprindeligerandzonelov. Randzoneloven blev som bekendt vedtaget under den forrige VK-regering,som et led i gennemførslen af aftalen om Grøn Vækst, som spørgeren stod fadder til.
Mette Gjerskov
/Kim Holm Boesen