Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1205294_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 16. januar 2013Sagsnr.: 18575Dok.nr.: 481145
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 20. december2012 stillet følgende spørgsmål nr. 119 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmåleter stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål 119:

”Mener ministeren, at hensynet til, at befolkningen selv kan vælge om den vil udsættesig for smitterisiko for eksempel i landbruget, er vigtigere end hensynet til landbrugetsbehov for arbejdskraft?”

Svar:

Jeg kan henvise til Sundhedsstyrelsens vejledning fra november 2012 om forebyggelseaf spredning af MRSA, hvoraf det fremgår, at risikoen ved at besøge en svinebesætning(besøgsgård), herunder risikoen for at sprede MRSA uden for husstanden ved besøg ellersociale aktiviteter, anses for at være meget lille.Eftersom MRSA af svinetypen næsten udelukkende findes hos dem, som har nærkontakt med dyrene, finder jeg det rigtigt, at landmanden altid oplyses herom, hvis derkonstateres MRSA i hans besætning. Landmanden har i henhold til Beskæftigelses-ministeriets regler pligt til at informere sine ansatte, hvis der er konstateret MRSA istalden, samt om hvad det betyder for den ansatte.
Mette Gjerskov/Charlotte Røgild Knudsen