Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1205252_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 16. januar 2013Sagsnr.: 18575Dok.nr.: 481142
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 20. december2012 stillet følgende spørgsmål nr. 117 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmåleter stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål 117:

”Hvilke skridt vil ministeren tage for at oplyse befolkningen om, hvor MRSA-bakterierforekommer på baggrund af, at Ombudsmanden i en sag om aktindsigt i MRSA data harafgjort, at disse er omfattet af miljøoplysningsloven og derfor som alle miljøoplysningerskal formidles aktivt af myndighederne?”

Svar:

Folketingets ombudsmand har i en sag om aktindsigt i materiale fra Statens SerumInstitut fastslået, at oplysninger fra instituttets undersøgelse, om hvorvidt deltagere iDansk Svineproduktions kongres i oktober 2008 var bærere af MRSA-bakterier, eromfattet af bestemmelserne i Miljøoplysningsloven. Ombudsmanden har samtidigudtalt, at de uanonymiserede prøveresultater fra undersøgelsen kunne undtages fraaktindsigt.Fødevarestyrelsen har oplyst, at ombudsmandens udtalelse i ovennævnte sag ikke giverstyrelsen anledning til at foretage noget på nuværende tidspunkt. Ombudsmandenforventes inden for kort tid at udtale sig om, hvorvidt undtagelsesbestemmelserne ihenholdsvis offentlighedsloven og miljøoplysningsloven har betydning for udlevering afoplysninger om besætningers MRSA-status generelt, og de vil naturligvis blive fulgt.
Mette Gjerskov/Charlotte Røgild Knudsen