Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del Bilag 363
Offentligt
1282283_0001.png
1282283_0002.png
Forslag til ny hundelov;For at eje en hund, skal man have et form for hundekørekort. Dvs. man som hundeejerskal godkendes til at varetage en hunds tarv.Det er min opfattelse, at en hunds adfærd i bund og grund er et resultat af ejerens evner somhundeejer.Vi mennesker kan aktivt vælge at anskaffe hund, hvorimod hunden ingen rettigheder har til atvælge mennesker. Derfor er det vores ansvar, at hunde sikres optimale vilkår og ansvarlige ejere.Alle hunde skal registreres i et register ved fødsel.Det må aldrig blive en industri at avle ”sorte hunde”, hvor man tilsidesætter hundenes tarv for attjene nemme penge.Dyrlæger skal have adgang til hunderegistret, og sikre sig at hunde er registreret, når deer i kontakt med dyrlægeklinikken.Det betyder at såfremt opdrætter ikke selv registrerer,vil man opdage dette, første gang ny ejer kontakter dyrlæge for vaccination mv.Der er rigtig mange gode grunde til et hunderegister i Danmark. Lige fra at sikre sig at hundenesejer har forudsætningerne for at eje hund, til registrering af sygdomme, opfølgning på manglendeforsikring osv.Dyrlægen bør ligeledes indberette manglende trivsel, alarmerende adfærd, mistanke ommanglende ejerkompetence mv.Eventuelt arvelige sygdomme skal registreres i registret så snart de konstateres, så manikke fortsat avler på hunde på uhensigtsmæssig måde. Hundeejere skal i den forbindelse– i anonymiseret form – have indblik i kuldets registrerede sygdomme.Det troede jeg egentligt man gjorde pr. automatik. Jeg har som hundeejer måtte konstatere, atselv en forholdsvis alvorlig lidelse som Lupus IKKE registreres, heller ikke ved stamtavleførteschæferhunde.Uanset skadens omfang, skal en hund ikke pr. automatik aflives, såfremt den har”skambidt” iflg. nuværende kriterierEn sund og rask hund vil altid bide igen, hvis den bliver angrebet. Det er derfor ganskeuacceptabelt, at en (stor) hund i snor/indhegning skal aflives, såfremt den angriber en hund –uanset størrelse – der går til angreb. Har hundeejeren handlet forsvarligt/taget sine forholdsregler,og er hundens adfærd forventelig jf. hundes natur og situationen taget i betragtning, så er hundenvel egentligt ganske sund og rask?(F.eks. politihunde, vægterhunde mv. vil vel pr. automatik angribe personer, der går tæt på ogvirker truende overfor deres ejer. Skal disse aflives, såfremt det sker i fritiden??)
Håber ovenstående kan bruges i arbejdet med ny hundelovMed venlig hilsen(”mor” til en tidligere vægterhund samt en blandingshund hentet på internat)
Schæferen Buddha er tidligere vægterhund, og har været med til opgaver som indbrud samt beskyttelse af ansatte påbanegård, i forbindelse med truende adfærd fra kriminel. En rigtig dejlig hund. Han færdes kun i vores have som er100% indhegnet, eller i kort snor. Vil han kunne blive offer for nuværende/ny hundelov, såfremt han angriber enfremmed hund/kat i vores indhegning, eller en fremmed hund går til angreb på ham, når han bliver luftet i kort snor?