Skatteudvalget 2011-12
L 94 Bilag 19
Offentligt
1112581_0001.png
1112581_0002.png
J.nr. 2012-511-0085Dato: 01-05-2012
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 94 - Forslag til lov om ændring af

registreringsafgiftsloven.

(Opretning af værdigrundlagetfor afgiftsberegning og offentliggørelse af afgiftsgrundlag)Hermed oversendes kommentarer til bilag 18 – henvendelsefra Forsikring & Pension af 26. april 2012.
Thor Möger Pedersen/Lene Skov Henningsen

Forsikring & Pension

anfører, på baggrund af min kommentar til brancheorganisationenstidligere henvendelse (bilag 17), at Forsikring & Pension forstår kommentaren således, atforsikringsselskaberne fremover vil kunne få direkte adgang til oplysninger om afgiftssatsernevia Det Digitale Motorregister, og uanset ordlyden af § 17 om ”at der ikke oplyses omskattemæssige forhold”.

Kommentar:

Hertil bemærkes endnu engang, at Forsikring & Pensions henvendelse ikke vedrører lovforslagL94, men § 17 i lov om registrering af køretøjer. Endvidere bemærkes, at Forsikring & Pensionstolkning af kommentaren ikke er korrekt.I Forsikrings & Pensions henvendelse af 18. april 2012 til Skatteudvalget efterspørges en adgangfor forsikringsselskaber til oplysninger i Køretøjsregisteret om køretøjers afgiftsgrundlag til brugfor forsikringsselskabernes administration af reglerne om færdselsskadede køretøjer.I min kommentar hertil anføres, jf. bilag 17, at de oplysninger, forsikringsselskaberne har brugfor til at varetagele deres opgaver, kan tilvejebringes inden for rammerne af persondataloven ogeventuelt suppleret med § 17 i lov om registrering af køretøjer. Denne kommentar åbner ikke foren fravigelse af § 17 i lov om registrering af køretøjer.§ 17, stk. 1, i lov om registrering af køretøjer omhandler almenhedens adgang til oplysninger,der er registreret i Køretøjsregisteret. Denne adgang omfatter oplysninger om et køretøjstekniske forhold, synsforhold og forsikringsforhold. Bestemmelsen giver ikke almenhedenadgang til oplysninger om et køretøjs ejer eller bruger eller oplysninger om skattemæssigeforhold.Efter § 17, stk. 2, i lov om registrering af køretøjer kan skatteministeren fastsætte regler omadgang til oplysninger, der er registreret i Køretøjsregisteret. Efter forarbejderne vilbemyndigelsen blive brugt til at regulere den adgang, autoriserede nummerpladeoperatører skalhave til Køretøjsregisteret. Det er en forudsætning for registrering af et køretøj, at der erkendskab til registrerede aktuelle oplysninger om køretøjet. Bemyndigelsen vil blive brugt ioverensstemmelse med persondataloven og efter forudgående drøftelse med Datatilsynet.§ 17 i lov om registrering af køretøjer kan ikke bruges til at give forsikringsselskaber adgang tiloplysninger i Køretøjsregisteret om afgiftsgrundlag.Som anført i min kommentar af 25. april (bilag 17) reguleres forsikringsselskabers adgang tiloplysninger i Køretøjsregisteret generelt af reglerne i persondataloven og § 17 i lov omregistrering af køretøjer.
Side 2