Skatteudvalget 2011-12
L 94 Bilag 13
Offentligt
1106136_0001.png
1106136_0002.png
J.nr. 2012-511-0085Dato:18. april 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 94 - Forslag til lov om ændring af

registreringsafgiftsloven.

(Opretning af værdigrundlagetfor afgiftsberegning og offentliggørelse af afgiftsgrundlag)Hermed oversendes kommentarer til bilag 8 – henvendelsefra KommuneLeasing af 29. marts 2012.
Thor Möger Pedersen/Lene Skov Henningsen

KommuneLeasing

angiver en række eksempler på bindende aftaler mellem et leasingselskabog en kommune, men hvor der endnu ikke foreligger en underskrevet kontrakt ellerspecifikation af de konkrete køretøjer for så vidt angår chassisnummer.

Kommentar:

Formålet med overgangsbestemmelsen er, at hvis en bilforhandler eller et leasingselskab harindgået en aftale med en slutbruger om køb eller leasing inden virkningstidspunktet, som binderparterne, og bilen indregistreres inden den 31. juli, så kan de gamle regler benyttes. Kravet om”skriftlig aftale” skal forstås som en aftale, der binder parterne. Hvis både leasingudbyder ogleasingtager overfor hinanden skriftligt har bekræftet en bindende ordre, så svarer det til enskriftlig aftale, der kan omfattes af overgangsordningen, selv om den endelige kontrakt førstudformes ved levering af bilen. Det er afgørende for at komme under overgangsordningen, atbestillingen eller ordrebekræftelsen er bindende for begge parter.Bestillinger og ordrebekræftelser er dog ikke entydige dokumenter, så der kan forekommedokumenter, der ikke i tilstrækkelig grad lever op til kravet om at binde parterne konkret.
Side 2