Skatteudvalget 2011-12
L 94 Bilag 12
Offentligt
1106132_0001.png
1106132_0002.png
J.nr.2012-511-0085Dato:18. april 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 94 - Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven

(Opretning af værdigrundlaget for afgiftsberegning og offentliggørelse afafgiftsgrundlag).Hermed sendes et ændringsforslag til lovforslaget, som jeg ønsker at stilletil 2. behandlingen.
Thor Möger Pedersen/ Lene Skov Henningsen

Ændringsforslag

til

Forslag til lov om ændring registreringsafgiftsloven (Opretning af værdigrundlaget

for afgiftsberegning og offentliggørelse af afgiftsgrundlag).

Til § 1

1)

Det undernr. 3indsatte§ 10a, stk. 2affattes således:”Stk.2.For hvert køretøj offentliggøres:1) De oplysninger om køretøjet, der anmeldes til told- og skatteforvaltningen til brugfor opgørelse af registreringsafgiften af køretøjet.2) Det af told- og skatteforvaltningen opgjorte afgiftsgrundlag.3) Eventuel ændring af afgiftsgrundlaget i forhold til det anmeldte afgiftsgrundlag.”.[Offentliggørelse af oplysninger om køretøjets stelnummer og om hvem der afgiftsberigti-ger det, udgår]

2)

Det undernr. 3indsatte§ 10a, stk. 4,udgår.[Bestemmelsen om fastsættelse af gennemsnit af afgiftspligtig værdi som rettesnor for al-mindelig pris udgår]
BemærkningerTil nr. 1Det foreslås, at forslaget om offentliggørelse af køretøjernes stelnummer samt den anmel-dende virksomheds identitet udgår af forslaget. Offentliggørelse af disse oplysninger sam-men med prisoplysninger anses ikke for nødvendige for opfyldelse af lovforslagets formål.
Til nr. 2Det foreslås, at forslaget om beregning af gennemsnit udgår. Brug af gennemsnit kan et el-ler andet omfang mindske brugen af rabatter og hæmme en dynamisk prisdannelse. Æn-dringsforslaget har ikke provenumæssige konsekvenser.
Side 2