Skatteudvalget 2011-12
L 31
Offentligt
1051786_0001.png
1051786_0002.png
J.nr. 2011-311-0075Dato: 6. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 31 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre

love.

(Afskaffelse af multimediebeskatningen, ophævelse af skattebegun-stigelsen for medarbejderaktieordninger, ophævelse af skattefritagelse forarbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer m.v., lønsumsafgiftspligt for af-lønning i aktier og købe- og tegningsretter til aktier m.v., justering af Bo-ligJobordningen, ophævelse af loftet over børne- og ungeydelsen og tillægtil grøn check m.v.).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 3 af 23. november 2011.
Thor Möger Pedersen/ Søren Schou

Spørgsmål 3:

Hvorledes er udviklingen, hvor flere og flere virksomheder overgår til kun at have mobilte-lefoner (hvorved medarbejderne ikke har en stationær telefon på deres arbejde) indtænkt ilovforslaget?

Svar:

Denne udvikling kan de nye regler godt håndtere. I de tilfælde hvor telefonen ikketages med hjem på bopælen, svarer det til en fastnettelefon på arbejdspladsen, som ikke erskattepligtig for den ansatte. Hvis mobiltelefonen tages med hjem på bopælen, men kun an-vendes erhvervsmæssigt, bliver den ansatte heller ikke beskattet. Det er en forudsætning, atden ansatte har indgået en tro og love erklæring om, at telefonen kun bruges erhvervsmæs-sigt, og at den ansatte overholder aftalen, herunder at arbejdsgiveren foretager en vis kon-trol heraf. Arbejdsgiverens lempeligere kontrolpligt efter de nye regler er beskrevet i mitsvar på spm. 4 og 5. I de tilfælde, hvor der er tale om en mobiltelefon, der er stillet til rå-dighed for privat benyttelse, vil den ansatte blive beskattet efter de nye regler om fri tele-fon.
Side 2