Skatteudvalget 2011-12
L 31
Offentligt
1051781_0001.png
1051781_0002.png
J.nr. 2011-311-0075Dato: 6. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 31 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre

love

(Afskaffelse af multimediebeskatningen, ophævelse af skattebegun-stigelsen for medarbejderaktieordninger, ophævelse af skattefritagelse forarbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer m.v., lønsumsafgiftspligt for af-lønning i aktier og købe- og tegningsretter til aktier m.v., justering af Bo-ligJobordningen, ophævelse af loftet over børne- og ungeydelsen og tillægtil grøncheck m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 2 af 23. november 2011.
Thor Möger Pedersen/ Søren Schou

Spørgsmål 2:

Hvorledes er den teknologiske udvikling med hensyn til telefoner indtænkt i lovforslaget,herunder at det i højere og højere grad bliver muligt at telefonere fra sin bærbare computer?

Svar:

Det er rigtigt, at IT-udstyr bliver mere og mere multifunktionelt. Allerede i dag kandet lade sig gøre at gå på internettet og telefonere fra sin computer. Dette kan de nye reglergodt håndtere. Det afgørende for, om en enhed er en computer, telefon eller internetadgang,er, hvad enhedens hovedfunktion er. Samme afgrænsning anvendes også i forhold til mul-timediebeskatningen. Det er nemlig også nødvendigt at skelne mellem goderne i forhold tilmultimediebeskatningen, i og med der gælder særlige regler for arbejdsmobiltelefoner ogder er en grænse for, hvor mange af samme typer af goder, en ansat kan få stillet til rådig-hed inden for multimediebeskatningen.En smartphone anses derfor også efter de foreslåede regler for at være en telefon, fordi derer tale om en lille håndholdt computer, hvor hovedfunktionen er telefoni og kalenderfunkti-on. En tablet i form af en iPad anses for at være en computer, fordi hovedfunktionen ercomputerfunktionen.
Side 2