Skatteudvalget 2011-12
L 31 Bilag 6
Offentligt
1047518_0001.png
1047518_0002.png
1047518_0003.png
J.nr. 2011-311-0075Dato: 28. november 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

Vedr. lovforslag L 31 om forslag til lov om ændring af

ligningsloven og forskellige andre love

(Afskaffelse af multimediebeskatningen, ophævelser af

skattebegunstigelsen for medarbejderaktieordninger,

ophævelse af skattefritagelse for arbejdsgiverbetalte

sundhedsforsikringer m.v., lønsumsafgiftspligt for af-

lønning i aktier og købe- og tegningsretter til aktier

m.v., justering af BoligJobordningen, ophævelse af lof-

tet over børne- og ungeydelsen og tillæg til grøncheck

m.v.)

Hermed sendes henvendelse og min kommentar på henven-delsen fra direktør Leif Andreasen fra Flexpay af 24. no-vember 2011, som ved en fejl ikke kom med i høringsske-maet. (L 31).
Thor Möger Pedersen/Søren Schou

Direktør Leif Andreasen fra Flexpay

oplyser, at lønomlægningsaftaler typisk er forankreti langstrakte projekter. Flexpays kunder har siden september i år indgået lønomlægningsaf-taler med deres medarbejdere. På grund af store logistikmæssige udfordringer får mangemedarbejder først leveret it-udstyr i januar og februar måned. Forberedelserne til en lønom-lægningsaftale skal nemlig forberedes ca. 3 måneder før levering kan ske til medarbejderne.Ud over logistikmæssige udfordringer er der også leverancemæssige problemer pga. afoversvømmelserne i Thailand, hvor størstedelen af verdens produktion af harddiske til pcé-re er placeret. Der er derfor væsentligt længere leveringstid på computere i øjeblikket.Direktør Leif Andreasen foreslår derfor, at overgangsreglen ændres, så det blot kræves, atde ansatte har indgået en lønomlægningsaftale i indkomståret 2011, og at udstyret leveressenest ved udgangen af februar.Herudover anfører direktør Leif Andreasen, at lønomlægningsaftaler med kommunikati-onsydelser typisk har en løbetid på 12 måneder, hvorimod løbetiden for computere, derindgår i lønomlægningsaftaler, typisk er 24 eller 36 måneder. I den forbindelse spørger di-rektør Leif Andreasen, hvordan en ansat beskattes, hvis vedkommende har indgået en lø-nomlægningsaftale i 2011 med både en computer og en telefon, og den ansatte efter 12 må-neder ønsker at indgå en ny lønomlægningsaftale med en telefon. Spørgsmålet er, om denansatte forsat kun beskattes af et beløb svarende til multimediebeskatningen eller om denansatte beskattes yderligere efter de nye regler om fri telefon.Direktør Leif Andreasen spørger også om, hvordan en medarbejder, som har en telefon, derindgår i en lønomlægningsaftale fra august 2011, beskattes i 2012.Endelig har direktør Leif Andreasen kort beskrevet processen for indgåelse og effektueringaf lønomlægningsaftaler. Heraf fremgår, at processen normalt varer ca. 3 måneder.

Kommentar:

Regeringen vil tage højde for, at personer, som har indgået lønomlægning-saftaler med en computer m.v. i 2011 ikke uforskyldt kommer i klemme. Der vil derfor bli-ve fremsat et ændringsforslag, så de pågældende personer bliver omfattet af overgangsreg-len, når blot udstyret er leveret inden den 1. marts 2012. Der henvises til min kommentar tilhøringsvaret til Dansk Erhverv.I forlængelse af lempelsen af kravene til, hvilke aftaler om lønomlægning, der kan væreomfattet af overgangsreglen, foreslås det også at justere overgangsbestemmelsen.Det foreslås således, at en ansat, som inden den 1. januar 2012 har indgået en aftale om lø-nomlægning, hvor computer med tilbehør indgår, beskattes, som om vedkommende har fåetstillet en fri telefon til rådighed efter de foreslåede regler om beskatning af fri telefon.Hermed opnås en overgangsregel, som er meget enklere og lettere at administrere. Samtidigvil den nye overgangsregel indebære, at ansatte, som før blev multimediebeskattet, frem-over kan få fordel af den lavere skattepligtige værdi af fri telefon på 2.500 kr. og eventueltopnå ægtefællerabat, hvis betingelserne herfor opfyldes.
Side 2
Det betyder, at en ansat, som har indgået en lønomlægningsaftale i 2011 med både en com-puter og en telefon, hvor lønomlægningsaftalen for telefonen ophører i 2012, og som efter-følgende i 2012 indgår en ny lønomlægningsaftale med en ny telefon, vil blive beskattet affri telefon efter de nye regler – men ikke blive yderligere beskattet i relation til den nye te-lefon.En ansat, som har en telefon, der indgår i en lønomlægningsaftale fra august 2011, beskat-tes i 2012 efter de nye regler om fri telefon. Det vil sige, at den ansatte i 2012 beskattes afden skattepligtige værdi på 2.500 kr. årligt og eventuelt også har mulighed for at opnå æg-tefællerabat.
Side 3