Skatteudvalget 2011-12
L 31 Bilag 17
Offentligt
1053379_0001.png
1053379_0002.png
J.nr. 2011-311-0075Dato: 7. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 31 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre

love

(Afskaffelse af multimediebeskatningen, ophævelse af skattebegun-stigelsen for medarbejderaktieordninger, ophævelse af skattefritagelse forarbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer m.v., lønsumsafgiftspligt for af-lønning i aktier og købe- og tegningsretter til aktier m.v., justering af Bo-ligJobordningen, ophævelse af loftet over børne- og ungeydelsen og tillægtil grøn check m.v.).
Hermed sendes kommentar til henvendelse af 1. december 2011 fra PWC(L 31 – bilag 10).
Thor Möger Pedersen/ Søren Schou
PWC har på baggrund af Skatteministeriets kommentar til FSR´s høringssvar henvendt sigvedrørende de tilfælde, hvor en virksomhed inden lovforslagets fremsættelse den 21. no-vember 2011 har udbudt en generel medarbejderaktieordning til virksomhedens ansattemed en tilmeldingsfrist, der løber i f.eks. 14 dage og som løber henover lovforslagets frem-sættelse.Skatteministeriet har hertil svaret, at ”Hvis en medarbejder ikke har nået at tilmelde sig ak-tieordningen inden den 21. november 2011, vil ordningen ikke kunne omfattes af over-gangsbestemmelserne for ophævelsen af ligningslovens §§ 7 A og 7 H”.PWC anfører, at det vil være en meget restriktiv skæring, hvis det er ordningen som sådan,der ikke vil være omfattet af skattebegunstigelsen i overgangsbestemmelsen, hvis ikke allemedarbejdere har tilmeldt sig ordningen inden den 21. november 2011. Som minimum børde medarbejdere, der har nået at tilmelde sig ordningen og altså har indgået en endelig ogbindende aftale, være omfattet af skattebegunstigelsen.PWC udtrykker desuden bekymring for, hvorvidt ordningerne opfylder kravet om at væregenerelle, når ikke alle medarbejdere deltager.
Hertil bemærkes:Skatteministeriet skal præcisere, at det naturligvis ikke er et krav, at alle medarbejdere, derhar fået tilbudt aktier i et generelt medarbejderaktieprogram, skal have tilmeldt sig ordnin-gen inden lovforslagets fremsættelse den 21. november 2011, for at ordningen som sådanomfattes af overgangsbestemmelsen for ophævelsen af ligningslovens § 7 A.Det påvirker ikke ordningens generelle karakter, at ikke alle medarbejdere er tilmeldt med-arbejderaktieordningen, når bare alle har fået tilbud om at tilmelde sig ordningen. En med-arbejder, som har tilmeldt sig ordningen inden den 21. november 2011, vil således væreomfattet af skattebegunstigelsen efter overgangsbestemmelsen.For en medarbejder, der ikke har tilmeldt sig ordningen inden den 21. november 2011, vilovergangsbestemmelsen vedrørende ligningslovens § 7 A ikke kunne finde anvendelse forvedkommendes erhvervelse af aktier i 2012, da der ikke foreligger nogen endelig og bin-dende aftale mellem den pågældende medarbejder og virksomheden som forudsat i over-gangsbestemmelserne.
Side 2