Skatteudvalget 2011-12, Skatteudvalget 2011-12, Skatteudvalget 2011-12
L 30 , L 30 A , L 30 B
Offentligt
1053113_0001.png
1053113_0002.png
J.nr. 2011-511-0079Dato: 7. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 30 - Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, sel-

skabsskatteloven og forskellige andre love (Nedsættelse af grænsen

for finansielle aktiver i forbindelse med succession ved overdragelse

af aktier og justering af rentefradragsbegrænsningsreglerne).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 6 af 29. november 2011. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Dennis Flydtkjær (DF).
Thor Möger Pedersen/ Marianne Sigetty

Spørgsmål 6:

Vil ministeren anerkende, at der findes virksomheder med reel erhvervsvirksomhed, somf.eks. rådgivende ingeniører, it-rådgivere o.lign., der kan blive ramt af pengetankreglen, ogsom reelt ikke vil have mulighed for at kanalisere midler over i erhvervsmæssige investe-ringer? Hvis ministeren vil anerkende dette, vil ministeren i givet fald være indstillet på attilrette pengetanksreglen ved f.eks. at supplere med et krav om, at hvis virksomheden f.eks.har et vist antal ansatte, så vil den ikke være omfattet af pengetanksreglen?

Svar:

Når et selskab driver erhvervsvirksomhed af en art, hvor egenkapitalen, der er bundet i pro-duktionsudstyr og lagre mv., er begrænset, vil behovet for at undgå likviditetsbelastningenved skattebetalingen i forbindelse med et generationsskifte være mindre.Denne problemstilling relaterer sig for så vidt ikke til antallet af ansatte, idet grundlaget forberegningen af pengetankprocenten er baseret på virksomhedens aktiver eller indtægter.Antallet af ansatte relaterer sig derimod til virksomhedens løbende driftsudgifter til afløn-ning af personale m.v. Sådanne udgifter bliver virksomheden nødt til at afholde, hvorved denetop ikke kan bidrage til opbygning af en passiv kapitalbeholdning.Derfor ser jeg ikke, at selskaber af den art, som er nævnt i spørgsmålet, har et særligt pro-blem i forhold til nedsættelsen af grænsen i pengetanksreglen.
Side 2