Skatteudvalget 2011-12
L 28
Offentligt
1053265_0001.png
1053265_0002.png
J.nr. 2011-321-0020Dato:7. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 28 - Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven,

pensionsbeskatningsloven samt lov om ændring af pensionsbeskat-

ningsloven og lov om ændring af forskellige skattelove

(Afskaffelse affradrag for formueforvaltningsomkostninger og nedsættelse af loftet forindbetalinger til ratepension og ophørende alderspension m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 8 af 29. november 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Dennis Flydtkjær (DF).
Thor Möger Pedersen/ Carsten Vesterø

Spørgsmål 8:

Kan ministeren bekræfte, at lovforslaget vil ramme selvstændige med ujævne indtægter, ogdanskere, der kommer sent i gang med at spare op eller har været på orlov eller arbejdsløsei længere perioder, da de får dårligere muligheder for at indhente de manglende indbetalin-ger?

Svar:

Man skal huske på, at nedsættelsen af loftet ikke indebærer, at pensionsopsparerneikke på anden måde kan sikre sig fradragsberettiget pensionsopsparing. Reglerne for fra-drag for indbetalinger på kapitalpension og livsvarig alderspension ændrer lovforslaget så-ledes ikke på.Hertil kommer, at for selvstændigt erhvervsdrivende findes der to særlige ordninger for atforetage pensionsopsparing, som lovforslaget heller ikke ændrer på. For det første kan selv-stændigt erhvervsdrivende til og med 2014 indbetale indtil 30 pct. af virksomhedens over-skud på en ratepension eller ophørende alderspension uanset loftet (og fra2015 fortsat påpensionsordninger med løbende udbetalinger, bortset fra ophørende alderspension).Det bety-der, at de kan foretage store indskud i de år, hvor virksomheden går godt. For det andet kande indskyde ca. 2,5 mio. kr. af fortjenesten ved salg af en virksomhed på en pensionsord-ning. Herved tilgodeses selvstændigt erhvervsdrivende, der alene har sparet op i virksom-heden.
Side 2