Beskæftigelsesudvalget 2011-12
L 20 Bilag 1
Offentligt
1043713_0001.png
1043713_0002.png
NOTAT
9. november 2011
Resumé af og kommentarer til høringssvar vedrø-rende forslag til lov om ændring af lov om delpensi-on (Forhøjelse af delpensionsalder og forkortelse afdelpensionsperiode m.v.)
J.nr. 2011-0011776JØP/HES

Indledning

Udkast til lovforslag om ændring af lov om delpension (Forhøjelse af delpensions-alder og forkortelse af delpensionsperiode m.v.) blev sendt i høring til organisatio-ner mv., jf. bilag 1, tirsdag den 18. oktober 2011 med frist til tirsdag den 8. novem-ber 2011.Der er modtaget høringssvar fra DA og SALA, Kristelig Fagbevægelse (Krifa),Danske Advokater og Ankestyrelsen.De modtagne høringssvar vedlægges.Bemærkningerne har ikke givet anledning til ændringer i lovforslaget.

Resume og kommentarer

DA og SALA har givet et samlet høringssvar, som dækker de lovforslag, der ud-mønter aftalen om senere tilbagetrækning fra 13. maj 2011. Det anføres overordnet,at en reform af tilbagetrækningen fra arbejdsmarkedet er et væsentligt bidrag til athåndtere udfordringerne i dansk økonomi. Der har ikke været bemærkninger tilselve lovforslaget.Kristelig Fagbevægelse har givet et samlet høringssvar, som dækker de lovforslag,der udmønter aftalen om senere tilbagetrækning fra 13. maj 2011. Kristelig Fagbe-vægelse anbefaler, at der tages politiske initiativer for at fremme, at virksomhederetablerer seniorordninger, så det sikres, at der ikke er forhindringer for en fleksibeltilbagetrækning. Det kan fx være seniorordninger og forpligtelse for virksomhederom seniorpolitik aftaler. Der har ikke været bemærkninger til selve lovforslaget.Danske Advokater og Ankestyrelsen har ingen bemærkninger til lovforslaget.Kommentar: Delpensionsordningen var allerede inden Aftale om senere tilbage-trækning blev indgået under udfasning, og kun få personer benytter ordningen.Med lovforslaget er delpensionsordningen udfaset ved udgangen af 2025.

Bilag 1

Ekstern høring – Høringsliste

Beskæftigelsesrådets ydelsesudvalgKristelig ArbejdsgiverforeningKristelig FagforeningDansk SocialrådgiverforeningForeningen af socialchefer i DanmarkAnkestyrelsen
[email protected][email protected][email protected][email protected][email protected][email protected]
2