Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12
L 181 Bilag 5
Offentligt
1126600_0001.png
1126600_0002.png
1126600_0003.png
Til lovforslag nr.L 181
Folketinget 2011-12
Betænkning afgivet af Sundheds- og Forebyggelsesudvalget den 29. maj 2012
Udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om overførsel af forsknings- og rådgivningscenter for genetik,synshandicap og mental retadering Kennedy Centret til Region Hovedstaden[af ministeren for sundhed og forebyggelse (Astrid Krag)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 27. april 2012 og var til 1.behandling den 11. maj 2012. Lovforslaget blev efter 1. be-handling henvist til behandling i Sundheds- og Forebyggel-sesudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i 2 møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og ministeren for sundhed og forebyggelsesendte den 13. april 2012 dette udkast til udvalget, jf. SUUalm. del – bilag 280. Den 3. maj 2012 sendte ministeren forsundhed og forebyggelse de indkomne høringssvar og et no-tat herom til udvalget.SpørgsmålUdvalget har stillet 4 spørgsmål til ministeren for sund-hed og forebyggelse til skriftlig besvarelse, som denne harbesvaret.2. Pensionsrettigheder for statstjenestemændMinisteren for sundhed og forebyggelse har overfor ud-valget oplyst følgende:I forbindelse med udarbejdelse af lovforslag om overfør-sel af Kennedy Centret fra staten til Region Hovedstadenhar lovforslaget været i høring og ministeriet har bl.a. mod-taget høringssvar fra CFU og KTODet fremgår af høringssvarene, at KTO og CFU har be-mærkninger til beregningen af pensionsrettigheder for stats-tjenestemænd.Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har på bag-grund af høringssvarende været i fornyet dialog med Moder-niseringsstyrelsen om bl.a. pensionsrettigheder for overførtestatstjenestemænd. Moderniseringsstyrelsen har forholdt sighertil og det betyder, at ministeriet ønsker at foretage enkel-te præciseringer i de specielle bemærkninger til § 1, stk. 4-6.Præciseringerne imødekommer bemærkningerne fra KTOog CFU og vedrører de tjenestemænd, der overføres.Præciseringerne findes i det brev som ministeren forsundhed og forebyggelse den 25. maj 2012 sendte til udval-get, jf. L 181 – bilag 4. Brevet er optrykt som bilag 2 til be-tænkningen.3. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.
DokumentIdJournalnummer
2
Annette Lind (S) Flemming Møller Mortensen (S) Julie Skovsby (S)fmd.Karen J. Klint (S) Sophie Hæstorp Andersen (S)Kirsten Brosbøl (S) Orla Hav (S) Camilla Hersom (RV) Sofie Carsten Nielsen (RV) Liv Holm Andersen (RV)Jonas Dahl (SF) Özlem Sara Cekic (SF) Anne Baastrup (SF) Stine Brix (EL) Per Clausen (EL) Hans Andersen (V)nfmd.Anne-Mette Winther Christiansen (V) Jane Heitmann (V) Sophie Løhde (V) Hans Christian Schmidt (V) Eyvind Vesselbo (V)Fatma Øktem (V) Liselott Blixt (DF) Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) Peter Skaarup (DF) Mette Hjermind Dencker (DF)Joachim B. Olsen (LA) Thyra Frank (LA) Benedikte Kiær (KF)Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)
474422171612
Liberal Alliance (LA)Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)
981111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 181Bilagsnr. Titel1Høringssvar og høringsnotat, fra ministeren for sundhed og forebyg-gelse2Udkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget3Tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 181Spm.nr.123TitelSpm. om at sikre den frie og ubureaukratiske adgang, til ministerenfor sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at sikre fagpersoner på synsområdet, til ministeren for sund-hed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at integrerer Øjenklinikkens landsdækkende opgaveløsning ien ny, samlet, landsdækkende institution på synsområdet, til ministe-ren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at sikre øjenklinikkens økonomi, til ministeren for sundhedog forebyggelse, og ministerens svar herpå
4