Miljøudvalget 2011-12
L 14
Offentligt
1044415_0001.png
1044415_0002.png
Folketingets MiljøudvalgChristiansborg1240 København K
J.nr. 001-06268Den 22. november 2011
Folketingets Miljøudvalg har i brev af 21. november 2011 stillet følgendespørgsmål nr. 3 til L 14, forslag til lov om ændring af lov ommiljøbeskyttelse. (Betaling af kommunernes indsamling af bærbare batterierog akkumulatorer samt krav om ejerskab til nye anlæg for deponering afhavbundsmateriale), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Lone Loklindt (RV).

Spørgsmål nr. 3 (L 14)

Det fremgår af de almindelige bemærkninger til lovforslaget, at ca. 120producenter/importører endnu ikke har indberettet de markedsførtebatterimængder m.v. for 2010. Vil ministeren på den baggrund redegøre forreglerne for indberetning og herunder oplyse, hvordan Miljøstyrelsen ogSKAT nærmere vil følge op på dette forhold, og hvordan det sikres, atproducenter/importører fremadrettet lever op til deres indberetningspligt?

Svar

Alle importører og producenter skal hvert år senest den 15. februarindberette markedsførte mængder og betale til SKAT for det foregåendekalenderår. Senest den 15. marts overfører SKAT data til DPA-System, somer registeransvarlig, om markedsførte mængder.DPA-System og SKAT har gennemgået listerne over de virksomheder, somikke havde indberettet ved indberetningsfristen afslutning. Konklusionen er,at 64 af disse er registreret korrekt, men mangler at indberette mængder tilSKAT. SKAT følger op over for disse i henhold til deres almindeligeprocedurer, herunder opkrævningsloven. De mængder, der i denneefterfølgende proces bliver indberettet til SKAT, bliver overført til DPA-System sammen med næste års dataoverførsel.De resterende virksomheder følger Miljøstyrelsen og DPA-System op overfor i en tilsynskampagne. Tilsynskampagnen består derudover i atidentificere flere virksomheder, som burde være registreret som producenteller importør af bærbare batterier.Miljøstyrelsen har afsat 100.000 kr. til projektet, som det er aftalt med DPA-System, at de vil udføre. I projektet vil der blive fokuseret på følgende:
Miljøministeriet • Højbro Plads 4 • 1200 København KTlf. 72 54 60 00 • Fax 33 32 22 27 • CVR 12854358 • EAN 5798000862005 • [email protected] • www.mim.dk
Identifikation af virksomheder, som er i producentregistret forelektrisk og elektronisk udstyr (WEEE-registret), og som med storsandsynlighed også burde være registreret for batterier. DPA-Systemidentificerer de virksomheder, som i forvejen er i WEEE-registret, ogsom har udstyr, der med stor sandsynlighed indeholder bærbarebatterier, f.eks. mobiltelfoner og bærbare computere.DPA-System kontakter de virksomheder, der er påbegyndtregistrering i enten DPA-System eller hos Erhvevs- ogSelskabsstyrelsen, men hvor registreringen ikke er blevet fuldendt.DPA-System identificerer f.eks. via søgninger på nettetvirksomheder, der markedsfører bærbare batterier. Dette gælder bådebærbare batterier i andet udstyr og løscellebatterier, sommarkedsføres i eget navn. Bærbare batterier i andet udstyr findesf.eks. i værktøj, bærbare computere og mobiltelefoner.
Ida Auken
/
Claus Torp
2