Miljøudvalget 2011-12
L 14 Bilag 6
Offentligt
1046654_0001.png
1046654_0002.png
1046654_0003.png
1046654_0004.png
Til lovforslag nr.L 14
Folketinget 20111-12
Betænkning afgivet af Miljøudvalget den 00. december 2011
1. Udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse(Betaling af kommunernes indsamling af bærbare batterier og akkumulatorer samt krav om ejerskab til nye anlæg fordeponering af havbundsmateriale)[af miljøministeren (Ida Auken)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 10. november 2011 og vartil 1. behandling den 18. november 2011. Lovforslaget blevefter 1. behandling henvist til behandling i Miljøudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og miljøministeren sendte den 30. juni 2011dette udkast til udvalget, jf. (2010-11, 1. samling) MPU alm.del - bilag 703. Den 10. november 2011 sendte miljømini-steren de indkomne høringssvar og et notat herom til udval-get.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtaget1 skriftlig henvendelse fra BatteriforeningenMiljøministeren har over for udvalget kommenteret denskriftlige henvendelse til udvalget.DeputationerEndvidere har Batteriforeningen mundtligt over for ud-valget redegjort for deres holdning til lovforslagetSpørgsmålUdvalget har stillet 17 spørgsmål til <>ministeren tilskriftlig besvarelse. Miljøministeren har besvaret spørgsmål1 - 7.2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokurin var påtidspunktet for betænkningens afgivelse ikke repræsenteretmed medlemmer i udvalget og havde dermed ikke adgang tilat komme med indstillinger eller politiske udtalelser i be-tænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal elleret mindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/min-dretal ved afstemning i Folketingssalen.
Annette Lind (S) Flemming Møller Mortensen (S) Jens Joel (S) John Dyrby Paulsen (S) Julie Skovsby (S)Torben Hansen (S) Simon Kollerup (S) Lone Loklindt (RV)fmd.Jeppe Mikkelsen (RV) Lotte Rod (RV)Lisbeth Bech Poulsen (SF) Ida Damborg (SF) Per Clausen (EL) Christian Juhl (EL) Sara Olsvig (IA) Erling Bonnesen (V)Anne-Mette Winther Christiansen (V) Henrik Høegh (V) Birgitte Josefsen (V) Jan E. Jørgensen (V)
DokumentIdJournalnummer
2
Anni Matthiesen (V)nfmd.Hans Christian Thoning (V) Eyvind Vesselbo (V) Jørn Dohrmann (DF) René Christensen (DF)Mette Hjermind Dencker (DF) Hans Kristian Skibby (DF) Villum Christensen (LA) Benedikte Kiær (KF)Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)
474422171612
Liberal Alliance (LA)Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokurin (JF)
981111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 14Bilagsnr.12345TitelHøringssvar og høringsnotat, fra miljøministerenUdkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetTidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetHenvendelse af 31/10-11 fra BatteriforeningenTalepapir fra Batteriforeningen til brug ved foretræde for udval-get den 23/11-11
Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 14Spm.nr.1TitelSpm. om ministeren er indstillet på at udskyde reglerne i lovfor-slaget om betalingssatserne, indtil Miljøstyrelsen har færdiggjortsit arbejde med bl.a. at tilvejebringe en mere omkostningseffektivbatteriindsamling, til miljøministeren, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren vil vurdere, hvilke konsekvenser lovforslagetforventes at ville få for grænsehandelen, til miljøministeren, ogministerens svar herpåSpm. om ministeren vil redegøre for reglerne for indberetning ogherunder oplyse, hvordan Miljøstyrelsen og SKAT nærmere vilfølge op på dette forhold, til miljøministeren, og ministerens svarherpåSpm. om ministeren finder, at lovforslaget lever op til ambitioneni regeringsgrundlaget, om at: »Regeringen vil sætte fokus på, atder overalt i den offentlige sektor sker en løbende nytænkning ogeffektivisering«, til miljøministeren, og ministerens svar herpåSpørgsmål om, hvordan ministeren vil sikre, at lovforslaget moti-verer kommunerne til videndeling, til miljøministeren, og mini-sterens svar herpåSpm. om ministeren kan bekræfte, at 70 pct. at datagrundlaget forlovforslaget er baseret på skøn, og at kommunerne i realiteten ik-ke er i stand til at skelne mellem deres omkostninger til batteri-indsamling og deres omkostninger til anden kommunal genbrugs-aktivitet, til miljøministeren, og ministerens svar herpåSpm. om kommentar til henvendelsen af 31/10-11 fra Batterifor-eningen, til miljøministeren, og ministerens svar herpåSpm. om kommentar til talepapir af 23/11-11 fra Batteriforenin-gen, til miljøministerenSpm. om Miljøstyrelsen ukritisk har udbetalt penge til kommu-nerne på baggrund af kommunernes skønnede udgifter til batteri-indsamling, til miljøministerenSpm. om der findes kommuner, der har en reel viden om omkost-ningerne til batteriindsamlingen, til miljøministerenSpm. om der findes standarder for, hvordan kommunerne skønnerover omkostningerne til batteriindsamling, til miljøministeren
2
3
4
5
6
789
1011
4
12
13
14
15
16
17
Spm. om, hvornår ministeriet er blevet opmærksom på, at batteri-direktivet ikke tager højde for regulering af billige batterier ind-købt fra udlandet over internettet, til miljøministerenSpm. om, hvad ministeriet har foretaget sig i den anledning, oghvad man har tænkt sig at gøre fremadrettet for at rette op på det-te ”hul” i EU-lovgivningen på området, til miljøministerenSpm. om, hvorfor lovforslaget fremsættes nu, eftersom ministeri-et alene har modtaget indberettet data om kommunernes omkost-ninger til indsamling af udtjente batterier for 2009 og 2010, tilmiljøministerenSpm. om teknisk bistand til et ændringsforslag, der sikrer, at beta-lingssatsen hæves fra 2,70 kr. pr. markedsført kg til 4,00 kr., tilmiljøministerenSpm. om teknisk bistand til et ændringsforslag, der sikrer viden-deling om indsamlingsmetoder m.v. mellem kommunerne, til mil-jøministerenSpm. om teknisk bistand til et ændringsforslag, der sikrer, atkommunernes udgiftsberegninger sker i fuldt samarbejde med deberørte erhverv, til miljøministeren