L 138 Forslag til lov om ændring af lov om kunstig befrugtning i forbindelse med lægelig behandling, diagnostik og forskning m.v., børneloven og lov om adoption.

(Udvidelse af lov om kunstig befrugtnings anvendelsesområde, mulighed for anonym og ikkeanonym æg- og sæddonation i forbindelse med behandling med kunstig befrugtning, fastslåelse af faderskab i forbindelse med kunstig befrugtning, adoption af registreret partners barn og fremmøde i adoptionssager m.v.).

Af: fungerende minister for sundhed og forebyggelse Pia Olsen Dyhr (SF)
Udvalg: Sundheds- og Forebyggelsesudvalget
Samling: 2011-12
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 29-03-2012
1. behandlet / henvist til udvalg 19-04-2012
Betænkning afgivet 29-05-2012
2. behandlet/direkte til 3. behandling 06-06-2012
3. behandlet, vedtaget 08-06-2012
Ministerområde:
Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse
Resumé:
Loven ændrer de nuværende regler om anonym donation af æg og sæd i forbindelse med kunstig befrugtning, så det bliver valgfrit at vælge donationsform, både for den enkelte donor, den enlige kvinde og det par, som ønsker at modtage donation i forbindelse med behandling med kunstig befrugtning.
Desuden ophæver man forbuddet mod at udføre æg af Danmark, og man ophæver påbuddet om at destruere en ægtefælles eller samlevers opbevarede sæd i tilfælde af mandens død.
Afstemning:
Vedtaget 109 stemmer for forslaget (V, S, DF, RV, SF, EL, LA, KF) 0 stemmer imod forslaget 0 stemmer hverken for eller imod forslaget