Transportudvalget 2011-12, Transportudvalget 2011-12, Transportudvalget 2011-12
L 135 , L 135 A , L 135 B
Offentligt
1119539_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
14. maj 20122012-86
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 9. maj 2012 stillet mig følgende spørgsmål 31vedrørende L 135 – Forslag til lov om ændring af lov om godskørsel og lov ombuskørsel (Forenkling af tilladelseskravet til gods- og buskørsel, kontrol medløn- og arbejdsvilkår for chauffører, ændring af Vejtransportrådetssammensætning og opgaver, mulighed for tilbageholdelse af motorkøretøjerm.v.), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra LarsBarfoed (KF).

Spørgsmål 31:

Transportministeren skriver i svar på spørgsmål 21 vedrørende det påtænkteoverenskomstnævn, at ministeren på grundlag af en udtalelse fra nævnettræffer afgørelse om, om overtrædelser af overenskomstbestemmelser ertilstrækkelig grove eller gentagne til at bevirke en advarsel eller entilbagekaldelse af virksomhedens tilladelse. Skal det forstås sådan, at nævnetsafgørelse om, hvorvidt overenskomstbestemmelserne er overtrådt, er endeligeog vil ligge til grund for ministerens afgørelser, således at det alene erstrafudmålingen, ministeren træffer afgørelse om?

Svar:

Jeg kan oplyse, at Overenskomstnævnet alene vil skulle afgive udtalelse om,hvorvidt bestemmelserne om løn- og arbejdsvilkår for chauffører i depågældende kollektive overenskomster er fulgt.Nævnets udtalelse indgår herefter i transportministerens afgørelse om,hvorvidt der er tilstrækkeligt grundlag for at påføre en sanktion over forvirksomheden, fordi virksomheden ikke har fulgt de bestemmelser om løn- ogarbejdsvilkår for chauffører, der findes i de pågældende kollektiveoverenskomster. En sådan ”strafudmåling”/sanktion kan f.eks. være enadvarsel eller tilbagekaldelse af virksomhedens tilladelser.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen