Skatteudvalget 2011-12, Skatteudvalget 2011-12, Skatteudvalget 2011-12
L 122 , L 122 A , L 122 B
Offentligt
1115689_0001.png
1115689_0002.png
J.nr. 2011-511-0075Dato:7. maj 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 122 - Forslag til Lov om ændring af lov om registrering af køretø-

jer, registreringsafgiftsloven og love om energiafgifter

(Hæftelse m.v.for registreringsafgift, justering af priser for registrering m.v. af køretøjer,regler om nummerpladeoperatører og teknisk justering af energiafgifter).
Hermed svar på spørgsmål nr. 14 af 2. maj 2012. Spørgsmålet er stillet ef-ter ønske fra Gitte Lillelund Bech (V).
Thor Möger Pedersen
/ Lene Skov Henningsen

Spørgsmål 14:

Hvorledes vil ministeren sikre, at der med den i lovforslaget foreslåede model altid/dagligter opdaterede oplysninger til rådighed for synsvirksomhederne i forbindelse med skelnenmellem virksomheder, der kan registreres som nummerpladeoperatører, og andre virksom-heder og borgere?

Svar på spørgsmål 14:

SKAT offentliggør en liste over de virksomheder, der er autoriseret som nummerpladeope-ratør.Herudover vil SKAT stille en liste over de virksomheder, der efter SKATs opfattelse kanautoriseres som nummerpladeoperatør, til rådighed for de synsvirksomheder, der er autori-seret som nummerpladeoperatør.Denne liste vil blive dannet på grundlag af eksisterende registreringer af virksomheder efterbrance. På grundlag af disse registreringer vil der blive dannet en liste over virksomheder,der er registreret som enten forhandler af køretøjer eller leasing af køretøjer. Hertil vil bliveføjet virksomheder, der af Trafikstyrelsen er godkendt som syns- eller omsynsvirksomhed.Denne liste vil blive stillet til rådighed for synsvirksomheder, der er autoriseret som num-merpladeoperatør. Disse synsvirksomheder må så, hvis de registrerer for en virksomhed,der er på denne liste, uden at være autoriseret som nummerpladeoperatør, spørge virksom-heden, om den årligt sælger eller leaser køretøjer i et sådant omfang, at virksomheden lig-ger over bagatelgrænsen for at kunne autoriseres som nummerpladeoperatør.Det vil normalt ikke være nødvendigt at stille dette spørgsmål hver gang, der registreres,men blot en gang om året, eller hvis der foreligger særlige omstændigheder. Som andrevirksomheder har også synsvirksomheder kendskab til de faste kunders forhold.Så svaret på det stillede spørgsmål er, at når vi er kommet over de fødselsvanskeligheder,der altid vil være forbundet med gennemførelsen af en større administrative omlægning,forventes oplysninger om, hvilke virksomheder der kan autoriseres som nummerpladeope-ratører, kun at bliver revideret en gang eller to om året.
Side 2