Skatteudvalget 2011-12, Skatteudvalget 2011-12, Skatteudvalget 2011-12
L 122 Bilag 16, L 122 A Bilag 16, L 122 B Bilag 16
Offentligt
1112484_0001.png
1112484_0002.png
J.nr. 2011-511-0075Dato:30. april 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 122 - Forslag til Lov om ændring af lov om registrering af køretø-

jer, registreringsafgiftsloven og love om energiafgifter

(Hæftelse m.v.for registreringsafgift, justering af priser for registrering m.v. af køretøjer,regler om nummerpladeoperatører og teknisk justering af energiafgifter).Hermed kommentarer til en række synsvirksomheders power points tilbrug for foretræde for Skatteudvalget den 26. april 2012, jf. L 122 – bilag9.
Thor Möger Pedersen/ Lene Skov Henningsen
Synsvirksomhederne spørger, hvorledes deres medarbejdere skal kunne håndtere den fore-slåede sondring mellem virksomheder, der kan registreres som nummerpladeoperatører, ogandre virksomheder og borgere.Synsvirksomhederne kritiserer, at hele det forretningsgrundlag, der ligger til grund forsynsvirksomhedernes investering i DMR, forringes blot to måneder, før systemet imple-menteres.Synsvirksomhederne har i deres materiale oplistet følgende synspunkter:”●Gebyrene justeres således, at synshallerne kompenseres med et fast identiskebeløb for alle ydelser (ind/omregistrering samt afmelding) f.eks. 130 kr. (for-enkling samt besparelse).Synshallerne får penge for den ydelse, de leverer.Forhindre omgåelse af reglerne (vurdering af kundetype ikke mulig).Alle kunder kan behandles ens.Mulighed for at registrere ikke-afgiftsberigtigede køretøjer fra 6. juni 2012.SKATs kontrolfunktion minimeres betydeligt (kontrol er umuligt).Komplet implementering af DMR fra 6. juni 2012 vil muliggøre nedlæggelseaf SKATs motorkontorer tidligere.”
Hertil bemærkes, at spørgsmålet om håndtering af sondringen mellem virksomheder, derkan autoriseres som nummerpladeoperatører, og andre er kommenteret, jf. L 122 – bilag 5.Til kritikken af at forretningsgrundlaget ændres kort tid, før DMR tages i brug, bemærkes,at synsvirksomhederne længe har vidst, at der er afsat omkring 25 mio. kr. årligt til godtgø-relse af synsvirksomhederne for indregistreringer og omregistreringer. Derfor har synsvirk-somhederne selv et ansvar for at have udviklet en forretningsmodel, der klart vil kostestatskassen et betydeligt større beløb, og derfor nødvendiggør dette indgreb.Til de stillede forslag bemærkes, at godtgørelsesbeløbene fastsættes administrativt. Jeg æn-drer gerne beløbene til et fælles beløb, hvis det kan sandsynliggøres, at den samlede årligegodtgørelse holdes inden for det beløb, der er afsat hertil. Men skal der også ydes godtgø-relse for registrering vedrørende potentielle nummerpladeoperatørers køretøjer, blivergodtgørelsen for hver registrering meget lille.Til forslaget om at registrere ikke-afgiftsberigtigede køretøjer allerede fra den 6. juni 2012bemærkes, at dette ikke er muligt. Denne funktionalitet er først klar til efteråret.
Side 2