Skatteudvalget 2011-12
L 12 Bilag 23
Offentligt
1067613_0001.png
1067613_0002.png
J.nr. 2011-211-0020Dato:17. januar 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 12 - Forslag til lov omændring af lønsumsafgiftsloven, momsloven,opkrævningsloven, lov om offentligt hasardspil i turneringsform og for-skellige andre love.Hermed sendes kommentar på henvendelse dateret 9. december 2011 fraDansk-Parkistansk Venskabsforening (L 12 - Bilag 17).
Thor Möger Pedersen/ Susanne Reinholdt Andersen
HenvendelseDansk-Parkistansk Venskabsforening er bekymret over lovforslaget om importmoms af maga-siner, tidsskrifter o.lign. Foreningen mener, at de nye højere afgifter vil afskære nydanskere fraderes forfædres kultur. Der er mange som får blade og aviser fra deres fædres hjemlande, og envoldsom prisstigning vil betyde, at de må opgive den nyhedskanal. Foreningen frygter, at envedtagelse af lovforslaget vil lukke Danmark yderligere i forhold til viden fra resten af verden,hvilket er den modsatte vej af at være en del af den globaliserede verden. I forhold til at kunnetiltrække kvalificeret arbejdskraft i fremtiden, som eksempelvis læger og ingeniører fra bl.a.Parkistan, mener Dansk-Parkistansk Venskabsforening, at det er et dårligt signal at sende, atdisse ikke fortsat kan følge med i deres foretrukne, videnskabelige magasiner på deres egetsprog.Dansk-Parkistansk Venskabsforening anmoder stærkt om, at Skatteudvalget ikke går videremed forslaget, og håber at foreningens bekymring bliver taget til efterretning.
KommentarLovforslaget om at ophæve fritagelsen for importmoms af magasiner, tidsskrifter o.lign. berørerikke aviser. Der henvises i øvrigt til kommentaren til bilag 14.
Side 2