Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12
L 104
Offentligt
1103451_0001.png
1103451_0002.png
1103451_0003.png
Folketingets Udvalg for Udlændinge-og IntegrationspolitikFolketingetChristiansborg1240 København K.
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:
13. april 2012UdlændingelovkontoretDorte L. Kjærgaard2012-0032-0155
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 5 vedrørende forslag til lov omændring af udlændingeloven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning(Ny balance i reglerne om ægtefællesammenføring, gebyr, fravigelse afpersondatalovens § 7, stk. 8, i visse sager i forbindelse med overgang tilelektronisk sagsbehandling, repræsentationsaftaler i medfør af visumko-deksen m.v.) (L 104), som Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Inte-grationspolitik har stillet til justitsministeren den 16. marts 2012. Spørgs-målet er stillet efter ønske fra Johanne Schmidt-Nielsen (EL).
Morten Bødskov/Frederik Gammeltoft
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 5 vedrørende forslag til lov om ændring af udlændinge-

loven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning (Ny balance i reg-

lerne om ægtefællesammenføring, gebyr, fravigelse af persondatalo-

vens § 7, stk. 8, i visse sager i forbindelse med overgang til elektronisk

sagsbehandling, repræsentationsaftaler i medfør af visumkodeksen

m.v.) (L 104) fra Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrati-

onspolitik:

”Vil ministeren redegøre for de eksisterende sikkerhedsforan-staltninger vedrørende de såkaldte modultests, der af ministeri-et (Kommenteret høringsoversigt side 16) vurderes som væ-rende ikke tilstrækkelige til, at modultests kan anvendes i ste-det for de foreslåede prøver på A1- og A2-niveau?”

Svar:

Jeg har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet et bidrag fra Mi-nisteriet for Børn og Undervisning.Ministeriet for Børn og Undervisning har i den anledning oplyst følgende:”Hver af de tre danskuddannelser er inddelt i en række moduler. Opryk-ning fra ét modul til det næste er betinget af, at kursisten består en modul-test, der måler, om kursisterne har opnået de mål, der er knyttet til det på-gældende modul.Ministeriet for Børn og Undervisning udarbejder modultestmateriale ogudsender det til udbyderne af danskuddannelse på cd. Til dato er der pro-duceret fem modultestsæt med materiale til samtlige moduler, der afsluttesmed modultest, hvoraf fire sæt stadig anvendes til modultest. Det udvikledemodultestmateriale finder gentagen anvendelse ved de løbende afholdtemodultest.Af vejledning til modultestning fremgår, at lederen hos udbyderen afdanskuddannelse har ansvaret for, at der etableres den fornødne sikkerhedomkring brugen af testmaterialet. Lederen kan vælge at uddelegere denneopgave til en testansvarlig medarbejder, der skal sørge for at udleveretestmaterialet til den medarbejder, der gennemfører testen, indsamle detefter endt testning og opbevare materialet utilgængeligt for uvedkommen-de. Der må kun udleveres testmateriale til medarbejderen, der gennemfø-rer testen, til brug ved den aktuelle modultestning. Testmaterialet må ikkefjernes fra uddannelsesstedet, og ingen kursist må se materialet, medmin-dre det er som led i testning.2
Modultestmaterialet og sikkerhedsforanstaltningerne omkring modultest-ningen er ikke udviklet med henblik på prøver, til hvilke der er knyttet ret-tigheder, og som fordrer et højt sikkerhedsniveau. Modultestmaterialet erderimod udarbejdet som lavrisiko-undervejstest, hvis eneste formål er atsikre, at en kursist er parat til at rykke videre til det næste modul i dansk-uddannelsen.”
3