Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12
L 104
Offentligt
1103444_0001.png
1103444_0002.png
Folketingets Udvalg for Udlændinge-og IntegrationspolitikFolketingetChristiansborg1240 København K.
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:
13. april 2012UdlændingelovkontoretDorte L. Kjærgaard2012-0032-0155
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 4 vedrørende forslag til lov omændring af udlændingeloven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning(Ny balance i reglerne om ægtefællesammenføring, gebyr, fravigelse afpersondatalovens § 7, stk. 8, i visse sager i forbindelse med overgang tilelektronisk sagsbehandling, repræsentationsaftaler i medfør af visumko-deksen m.v.) (L 104), som Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Inte-grationspolitik har stillet til justitsministeren den 16. marts 2012. Spørgs-målet er stillet efter ønske fra Johanne Schmidt-Nielsen (EL).
Morten Bødskov/Frederik Gammeltoft
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 4 vedrørende forslag til lov om ændring af udlændinge-

loven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning (Ny balance i reg-

lerne om ægtefællesammenføring, gebyr, fravigelse af persondatalo-

vens § 7, stk. 8, i visse sager i forbindelse med overgang til elektronisk

sagsbehandling, repræsentationsaftaler i medfør af visumkodeksen

m.v.) (L 104) fra Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrati-

onspolitik:

”Hvorledes forholder ministeren sig til, at ansøgninger om fa-miliesammenføring fremover efter lovforslaget – som påpegeti høringssvar fra Ægteskab uden Grænser – skal behandles aftre forskellige myndigheder alt efter, om der er tale om med-følgende familie til arbejdstagere, studerende og praktikanter,familiemedlemmer til EU-borgere eller personer, der søger fa-miliesammenføring efter udlændingelovens § 9, stk. 1, nr. 1 og9 c, stk. 1, samt til muligheden for, at der etableres et énstren-get system som i Sverige?”

Svar:

Spørgsmålet om, efter hvilke regler i udlændingeloven en ansøgning omopholdstilladelse skal behandles, beror på formålet med udlændingens op-hold her i landet, og der er i udlændingelovgivningen bl.a. fastsat forskel-lige regler afhængig af, om formålet med opholdet er familiesammenføringeller ophold som medfølgende ægtefælle, ligesom der for EU-borgere gæl-der særlige regler, som er indeholdt i EU-opholdsbekendtgørelsen.Jeg finder det på den baggrund ikke unaturligt, at forskellige myndighederbehandler ansøgninger fra forskellige typer af ansøgere.
2