Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12
UUI Alm.del
Offentligt
1170282_0001.png
1170282_0002.png
Politi- og Strafferetsafdelingen
FolketingetUdvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg1240 København K
Dato:25. oktober 2012Kontor: PolitikontoretSagsbeh: Anne Berg Mansfeld-GieseSagsnr.: 2012-0032-0420Dok.:576803
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 575 (Alm. del), som Folketin-gets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik har stillet til justitsmi-nisteren den 28. september 2012. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraMartin Henriksen (DF).
Morten Bødskov/Carsten Madsen
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 575 (Alm. del) fra Folketingets Udvalg for Udlændinge-

og Integrationspolitik:

”Kan ministeren bekræfte, at der i forbindelse med flagdagenpå Christiansborg var en gruppe islamister, som råbte slagordmod soldaterne, og kan ministeren oplyse, hvordan politiethåndterede gruppen samt oplyse, om gruppen havde fået tilla-delse til at demonstrere?”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:”Rigspolitiet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet anmo-det Københavns Politi om en udtalelse. Københavns Politi har iden anledning oplyst, at der var indgivet anmeldelse om endemonstration den pågældende dag. Demonstrationen skullefinde sted på Ved Stranden over for Christiansborgs Slots-plads.I anmeldelsen vedrørende demonstrationen var der som formålangivet ”protest mod Danmarks deltagelse i krigen i Afghani-stan”.Politiet var til stede under hele forløbet. Der var forsamlet om-kring 20 demonstrationsdeltagere, hvoraf flere bar bannere ogskilte med påskrift, som kunne virke stødende over for de per-soner, som deltog i højtideligheden på Slotspladsen.På et tidspunkt bad vagtchefen delingsføreren på stedet om atindskærpe over for demonstranterne, at de skulle overholde devilkår, som politiet havde fastlagt i forbindelse med afholdel-sen af demonstrationen, og at eventuelle tilråb eller larm ikkemåtte give anledning til berettigede klager, hvilket herefterblev forklaret over for den ansvarlige for demonstrationen.Demonstrationen blev i øvrigt afviklet i ro og orden. Det vardog nødvendigt et par gange at anmode om, at demonstrations-deltagerne dæmpede sig, hvilket blev efterkommet.”
2