Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12
UUI Alm.del
Offentligt
1166932_0001.png
1166932_0002.png
1166932_0003.png
FolketingetUdvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:
15. oktober 2012Økonomistyringskonto-retSagsbeh: Anne Nygaard JustSagsnr.: 2012-0032-0400Dok.:559713
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 488 (Alm. del), som Folketin-gets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik har stillet til justitsmi-nisteren den 24. august 2012. Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Jo-hanne Schmidt-Nielsen (EL).
Morten Bødskov/Anette Görtz
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 488 (Alm. del) fra Folketingets Udvalg for Udlændinge-

og Integrationspolitik:

”Hvad vil det koste at reducere de servicemål for Udlændingestyrel-sens sagsbehandlingstider, der er oplyst på hjemmesiden Ny i Dan-mark, med henholdsvis én, to og tre måneder?http://www.nyidanmark.dk/da-dk/Myndigheder/udlaendingestyrelsen/servicemaal/”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet oplysninger fra Ud-lændingestyrelsen.Udlændingestyrelsen har oplyst, at der opereres med servicemål for 90 pct.af sagerne i følgende hovedsagstyper; familiesammenføringer (enkle ogkomplicerede), tidsbegrænsede forlængelser og permanent opholdstilladel-se.Familiesammenføring 1. gangUdlændingestyrelsen har oplyst, at det ikke er muligt at reducere det gæl-dende servicemål på tre måneder for enkle familiesammenføringssagermed mere end en måned.En reduktion af servicemålet for enkle familiesammenføringssager fra tretil to måneder samt en reduktion af servicemålet for komplicerede familie-sammenføringssager fra syv til seks måneder skønnes at indebære merom-kostninger på ca. 3,5 mio. kr. årligt.En reduktion af servicemålet for enkle familiesammenføringssager fra tretil to måneder samt en reduktion af servicemålet for komplicerede familie-sammenføringssager fra syv til fem måneder skønnes at indebære merom-kostninger på ca. 4 mio. kr. årligt.En reduktion af servicemålet for enkle familiesammenføringssager fra tretil to måneder samt en reduktion af servicemålet for komplicerede familie-sammenføringssager fra syv til fire måneder skønnes at indebære merom-kostninger på ca. 4,5 mio. kr. årligt.
Tidsbegrænsede forlængelser
2
Udlændingestyrelsen har oplyst, at en reduktion af servicemålet for tidsbe-grænsede forlængelser fra tre til to måneder skønnes at indebære merom-kostninger på ca. 1 mio. kr. årligt.En reduktion af servicemålet for tidsbegrænsede forlængelser fra tre til enmåned skønnes at indebære meromkostninger på ca. 1,5 mio. kr. årligt.
Permanent opholdstilladelseUdlændingestyrelsen har oplyst, at en reduktion af servicemålet for per-manent opholdstilladelse fra syv til seks måneder skønnes at indebæremeromkostninger på ca. 1 mio. kr. årligt.En reduktion af servicemålet fra syv til fem måneder skønnes at indebæremeromkostninger på ca. 2 mio. kr. årligt.Endelig skønnes en reduktion af servicemålet fra syv til fire måneder at in-debære meromkostninger på ca. 3 mio. kr. årligt.
Det bemærkes, at omkostningsskønnene er behæftet med usikkerhed, da debl.a. afhænger af tilgangen af sager.
3