Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
L 87
Offentligt
960028_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 18. februar 2011 stillet mig følgende spørgsmål L87 - 8, som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål 8:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 17. februar 2011 fra Sammenslutte-de Danske Energiforbrugere (SDE), jf. L 87 - bilag 10.”

Svar:

SDE mener, det er bekymrende, at Energitilsynet ikke har ført tilsyn med fjernvarme-selskabernes overholdelse af varmeforsyningsloven, især i lyset af, at det er et mo-nopolområde, hvor forbrugerne ikke er part i sager om priser og dermed ikke er kla-geberettigede.Lovforslaget og ændringsforslaget strammer op på tilsynet med varmeforsyningsvirk-somheders regnskaber. Formålet hermed er at sikre korrekt regnskabsaflæggelse ogprisgrundlag. Forslaget er blevet drøftet med Rigsrevisionen, som har lagt vægt på,at gennemgangen afsluttes snarest af hensyn til forbrugerne. Regnskaberne i helesektoren vil blive gennemgået inden udgangen af 2013.Regnskabsgennemgangen og Energitilsynets stikprøvekontrol kan give anledning til,at Energitilsynet kræver en ændring af varmepriserne. Det er dog ikke alene disseundersøgelser, som kan medføre ændring af varmepriserne. Det kan også være enhenvendelse fra en forbruger, der kan give grundlag for, at Energitilsynet går ind isagen. Efter § 3 i bekendtgørelse nr. 163 af 26. februar 2000 om Energitilsynets op-gaver kan Energitilsynet tage sager op på eget initiativ, på grundlag af en anmeldelseeller på grundlag af en klage. Retten til at anmelde eller klage efter denne bekendt-gørelse er ikke forbeholdt dem, der er part/klageberettiget efter forvaltningsloven. Allekan klage til Energitilsynet.22. februar 2011J.nr. 2010 - 795
Med venlig hilsen
Lykke Friis